Početna | - Naslovna | UEFA objavila format natjecanja i reprezentacije za U19 EURO!

UEFA objavila format natjecanja i reprezentacije za U19 EURO!

Krovna europska nogometna organizacija UEFA jučer je objavila popis reprezentacija koje kandidiraju za nastup na prvom europskom prvenstvu U-19 reprezentacija! Ukupno 34 reprezentacije ulaze u kvalifikacije, a 7 najslabije rangiranih reprezentacija (nacionalni koeficijent) natjecanje će započeti u Preliminarnoj rundi. Spomenutih 7 reprezentacija biti će podjeljeno u 2 skupine iz kojih će pobjednici izboriti nastavak natjecanja u Glavnoj rundi.
U Glavnoj rundi će ukupno 28 reprezentacija biti podjeljeno u 7 skupina iz kojih će pobjednici izboriti nastup na završnom turniru. Domaćin završnog turnira biti će Gruzija ili Latvija.Glavna kvalifikacijska runda igrat će se krajem ožujka slijedeće godine, a završni turnir UEFA Futsal U19 EURO održat će se za godinu dana, od 8. do 14.rujna 2019.godine!
UEFA Futsal U19 EURO novo je natjecanje koje je potvrdio Izvršni odbor UEFA-e krajem siječnja. Podsjetimo, na istoj je sjednici Izvršnog odbora UEFA-e potvrđeno i Europsko prvenstvo za žene kao novo natjecanje pod okriljem UEFA-e. Domaćin prvog UEFA Futsal U19 EURO-a biti će proglašen slijedeći tjedan (27.rujna), a ždrijeb kvalifikacijskih skupina održat će se 1.studenog u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu.

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Square pobjedom nad Universitasom zaključio sjajnu jesen!

Dubrovački Square je u susretu poslijednjeg jesenskog kola nadigrao oslabljenu momčad splitskog Universitasa. Momčad Antuna …

Split porazom od Novog Vremena zaključio polusezonu za zaborav

U susretu 9.kola 1.HMNL Novo Vrijeme Apfel je pobjedom na splitskim Gripama osvojilo naslov jesenskog …