Početna | - Naslovna | Filip Andabaka na klupi juniora Alumnusa!

Filip Andabaka na klupi juniora Alumnusa!

Juniori Alumnusa dobili su novog trenera! Riječ je o Filipu Andabaki koji je u prošloj sezoni bio pomoćni trener Futsal Dinama, a vjerujemo kako ga pamtite i kao nekadašnjeg novinara CROfutsala!
Juniori Alumnusa prošle su sezone pod vodstvom trenera Matije Capara osvojili naslov prvaka Hrvatske, a nakon odlaska Capara upražnjeno mjesto na klupi Alumnusovih juniora preuzeo je Filip Andabaka koji je od 2009. do 2013. godine bio dio Alumnusove momčadi.
U nastavku Vam prenosimo izjave Filipa Andabake i predsjednika Milana Martulaša za službene klupske stranice.

Filip Andabaka: “Povratkom u Alumnus dobio sam čast raditi u jednom od najtrofejnijih omladinskih pogona u hrvatskom futsalu. Kako sam već nastupao za Alumnus, a s ljudima iz kluba i privatno imam fantastične odnose dogovor oko suradnje je trajao vrlo kratko. Svjestan sam rezultata koje su Alumnusovi kadeti i juniori ostvarili u prošloj sezoni, renomea koji su stvorili i očekivanja da se s ista praksa nastavi u budućnosti.
Težnja će biti na sazrijevanju i odrastanju tih mladića, kako u igračkom smislu, tako i na privatnom planu kako bi Alumnusov kolektiv i dalje činili uspješni članovi društva i pošteni sportaši.
Kao bivši igrač i trener za cilj uvijek imam pobjedu i osvajanje naslova najboljih, ali imperativ je stvoriti homogenu cjelinu koja će s veseljem dolaziti na treninge i imati pošten odnos prema radu. Uz takav pristup i talent koji je evidentan, neće izostati ni dobri rezultati.”

Milan Martulaš: “Filip je praktički bio uz Alumnus od samih početaka te smo ga oduvijek smatrali dijelom Alumnusa. Nažalost, do sada nismo uspjeli pronaći adekvatnu poziciju za njega, ali sada kada se otvorilo mjesto trenera juniora nije bilo puno dvojbi. Razgovori su trajali kratko i postignut je dogovor na obostrano zadovoljstvo. Matija Capar učinio je puno za klub, podignuo je ljestvicu jako visoko te se kroz rad u Alumnusu profilirao u jednog u najboljih trenera mlađih uzrasta te mu se i ovim putem na svemu zahvaljujem. Uz prije navedeno, sigurno je pred Filipom veliki izazov, ali poznavajući ga s punim povjerenjem mu predajemo ovu odgovornu poziciju.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Branko Laura: ‘Nastavak natjecanja nije realna opcija!’

Branko Laura je preuzeo klupu splitskih ‘bijelih’ u nezavidnoj situaciji borbe za opstanak. Iako splitski …

Teo Strunje: ‘Još uvijek vjerujem da se prvenstvo može dovršiti’

Razgovarali smo s Teom Strunjom, trenerom Novog Vremena Apfel, aktualnog prvaka Hrvatske koji nakon 15 …