Početna | - Naslovna | Tihana Nemčić se oprostila od Alumnusa i odlazi u Cagliari!
FOTO: Alumnus

Tihana Nemčić se oprostila od Alumnusa i odlazi u Cagliari!

Kapetanica ženske momčadi Alumnusa i hrvatske reprezentacije Tihana Nemčić odlazi u Italiju, te će karijeru nastaviti u dresu talijanskog Cagliarija. Tihana se od Alumnusa oprostila emotivnim pismom koji je klub objavio na svojim stranicama, a mi ga prenosimo u cijelosti.

Slikovni rezultat za tihana nemčić

“Važno mi je zahvaliti se i obratiti svima koji su na bilo koji način bili dijelom ovoga što smo posljednjih godina napravili za ženski futsal u Hrvatskoj!
Ponajviše mislim na rezultate koji su započeli na razini sveučilišta pa preko Alumnusa do Hrvatske reprezentacije.
Povratak iz Italije prije dvije godine prvenstveno je bio zbog želje i potrebe da sa svojim suigračicama na svom terenu i u svojoj zemlji napravimo iskorak u ženskom futsalu. 
U posljednje dvije godine Alumnus je imao težak put ali nema toga što bi ikad mjenjala. Nakon izgubljenog prvenstva prošle godine za 1 gol razlike moram kao kapetan svoje ekipe iskazati veliki ponos za ono sto smo napravili nakon toga. Dignule su se glave i ove smo godine ostvarili savršenu sezonu. Cure ne žive od futsala, već rade i školuju se, no svejedno se bilo u dvorani gotovo svakodnevno, i kasno navečer i rano ujutro, kako god je u raspored stavio naš trener- inače ogromni zaljubljenik u futsal koji isto tako ne živi od istog ali živi u dvorani što je i prenio na nas. Za mene je velika čast biti dijelom tako organizirane strukture i grupe ljudi kao što su oni iz Alumnusa: ferovci koji su osnovali svoj klub..
2010. godine prvi put se u Hrvatskoj održalo natjecanje u futsalu za žene, bilo je to sveučilišno prvenstvo grada Zagreba. To je bila i moja prva godina, godina kada sam upoznala najljepšu igru na svijetu. Ove godine odigrala sam svoju posljednju utakmicu za Sveučilište, osvojivši sa Kineziološkim fakultetom jedno od mnogih naslova prvakinja zagrebačkog sveučilišta. Ove smo godine kao ženska futsal reprezentacija zagrebačkog sveučilišta primili dvije nagrade za najuspješniji kolektiv na razini ZSSS-a i HASS-a, kao posljedica prekrasne srebrne medalje na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u futsalu za žene u Turskoj i kontinuiranim naslovima državnih sveučilišnih prvakinja. 
Kroz godine mnogo je studentica igračica, trenera i profesora bilo sa nama po dvoranama, svatko je od njih dio tih rezultata.
Moj Alumnus, kao sveučilišni klub, ove je godine tako osvojio i Kutiju šibica bez primljenog pogotka. I na koncu, Prvenstvo Hrvatske. Alumnus je nastao iz MNK OVB Alfinanz. Prije mnogo godina, dok ženskog dijela ekipe još nije bilo, primljena sam na treninge s dečkima i otad nisam izašla iz Martinovke. Svi rođendani, sva najljepša sjećanja, futsal žene i futsal. Sve je to na jednom mjestu. 
Naknadno nam se u pomoć priključio moj veliki prijatelj Dubravko Sven Flegar. Prvu smo suradnju napravili davne 2013. godine kada je Alumnus pozvan na prvu međunarodnu aktivnost ženskog futsala, na vrlo jak turnir u Nizozemsku. Još i danas se sjećamo utakmice s Atletico Madridom, pa s portugalskim prvakinjama.. iako smo se vratile kući s velikom gol-razlikom, Flegar je rekao: “ženski futsal će vrlo brzo postati jako jako zanimljiv. Želim ostati uz Vas”. I tako je ostalo do dana današnjeg. Puno hvala tom zaljubljeniku u futsal i malonogometne turnire na svoj podršci koju za nas ima.
Za kraj, ostalo je spomenuti najljepše sto sportaš može doživjeti. Hrvatska ženska futsal reprezentacija je, zahvaljujući podršci Hrvatskog nogometnog saveza, upravo u Hrvatskoj odigrala svoje prve kvalifikacije za europsko prvenstvo. Velika čast pripala je našem klubu da čast izborničke funkcije pripadne upravo našem treneru Jakovu. Tijekom cijelih priprema, pa i samog natjecanja ništa me nije toliko oduševilo koliko spoznaja da na terenu nije igralo samo onih 12 s popisa. Sve naše futsal žene, koje su se godinama zajedno s nama borile za dobro ženskog futsala u svakom su trenutku bile tu. Nema tu puno toga za reći na glas. Ne možeš drugima nikad prenijeti sve ono što si sa ekipom, i sa nekim ljudima prošao, da bi do ovog sto imaš došao. Ono što mogu reći je da mi bila iznimna čast voditi svoj Alumnus kroz sve ljepote, ma i muke na kraju krajeva.
Smatram da je moja misija pomalo završila ovdje. Još uvijek želim puno igrati, više no što sustav natjecanja dopušta kod nas. Rekla sam curama: “ja njega sanjam, samo bi u dvoranu, kud god se okrenem”. Stoga idem igrati futsal tamo gdje od njega istovremeno mogu živjeti. Italija je zemlja koja mi je prije mnogo godina otvorila vrata životu profesionalca u futsalu te se stoga vraćam, dijelom i da dio onoga sto su me naučili u Martinovci pronesem dalje, po talijanskim terenima. Ovog puta nešto južnije, na Sardiniju, s ekipom FF Cagliari.”

Futsal.hr online trgovina - sve za mali nogomet na jednom mjestu

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

HNS objavom na službenim stranicama podržao Trofej CROfutsal

Hrvatski nogometni savez i ove je godine podržao CROfutsalov izbor za najboljeg igrača Hrvatske. Krovna …

Olmissum konačno porazio “studente” za skok na vrh ljestvice!

Omiški Olmissum prekinuo je prokletstvo u međusobnim dvobojima sa splitskim Universitasom. Iako bez kartoniranih Luketina …