Početna | - Naslovna | RIP | Mate Čuljak

RIP | Mate Čuljak

Jučer je na groblju Gornje Vrapče sahranjen Mate Čuljak. Legenda hrvatskog futsala zauvijek nas je napustila u 42.godini života, nakon što se igrajući na 38. Zimskom Magma Pan kupu u varaždinskom Graberju za momčad Hudek Trgotrans srušio za vrijeme utakmice. Čuljak je u kritičnom stanju odmah prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a turnir je istog trena prekinut. Liječnici su dali sve od sebe kako bi spasili Matin život, oživljavali su ga na hitnom prijemu u varaždinskoj Općoj bolnici, no bez uspjeha. Srce ovog velikog sportaša i čovjeka zauvijek je prestalo kucati.

Mate Čuljak rođen je 4.rujna 1975 u Grudama. Bio je hrvatski reprezentativac, a u službena 23 nastupa u kockastom dresu postigao je i 9 zgoditaka. Za reprezentaciju je nastupao i na Svjetskom prvenstvu u Gvatemali, gdje je Hrvatska ostvarila sjajan rezultat osvajanjem 5.mjesta!
Čuljak je bio jedan od osnivača Futsal Dinama, te je kao trener vodio momčad do povijesnog ulaska u prvoligaško društvo. Cvjeto Poliklinika Milojević na dan Čuljine smrti osvojila je popularnu “Kutiju šibica”, a osvojeni turnir posvetili su upravo njemu, velikom čovjeku i zaljubljeniku u futsal koji nas je zauvijek napustio.
Čuljo, poslijednje zbogom od redakcije CROfutsal magazina…

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

LIVESTREAM: Hrvatska – Slovačka

Hrvatska i Slovačka u danas otvaraju seniorski dio “Turnira 4 nacije” u mađarskom Debrecenu. Osiguran …

Turnir 4 nacije | Raspored natjecanja

Danas u mađarskom Debrecenu započinje malonogometni “Turnir 4 nacije”. Riječ je o tradicionalnom malonogometnom turniru …