13.1 C
New York
spot_img
spot_img

1.HMNL | OVB – Murter | Izvještaj

Objavljeno:

 

2 hrvatska malonogometna liga
1.HMNL

 

9.kolo 1.HMNL donijelo je susret dvaju klubova koji ovu sezonu opasno vise pri kraju tablice čime je imperativ pobjede i za jedne i druge bio time veći. OVB Allfinanz je debitant u ligi i nakon furioznog početka u kojem su prva dva kola bili vodeći na tablici slijedećih par utakmica pokazalo je kako prva sezona u 1.HMNL neće biti tako lagana kako su se nadali neki od njihovih vjernih navijača. Momčad sada skuplja iskustvo no ovo je bila utakmica u kojoj im je u goste došao protivnik sa kojim će boriti za ostanak u ligi, a to su dobro znali i njihovi gosti.

 

VRSTA UTAKMICE: prvenstvena, 1.HMNL
DATUM: 03.12.2011
VRIJEME: 19:15
MJESTO: Zagreb, SD Martinovka
GLEDATELJA: 300

 

MNK OVB ALLFINANZ – MNK MURTER 0:1 (0:1)

 

 

PRVI SUDAC: Tomislav Katinić
DRUGI SUDAC: Krešimir Grgurević
TREĆI SUDAC: Tomica Solenički
DELEGAT: Mirko Holsinger
MJERITELJ VREMENA: Tihana Nemčić

MNK OVB ALLFINANZ:  12 Dragan Lukić, 4 Vlatko Brnić, 5 Bruno Šagud, 7 Jakov Ungarov, 8 Dean Meden, 10 Saša Ledinšćak, 11 Marko Andrić, 12 Anthony P. Knežević, 13 Mate Čuljak, 14 Ivan Bašić, 15 Matija Catela, 29 Hrvoje Penava.
Trener:  Marinko Mavrović

MNK MURTER: 25 Marin Stojkić (K), 6 Ante Mijat, 7 Dragan Radman, 9 Alen Protega, 11 Slobodan Gudelj – Velaga, 15 Andrija Bakula, 18 Matija-Petar Simunić, 20 Stjepan Klarin, 27 Jurica Sorić, 37 Stipan Vedrić.
Trener: Mladen Perica

STRIJELCI: 0:1 Stipan Vedrić (14′);

OPOMENE: 35′ Slobodan Gudelj – Velaga (Ž);

IGRAČ UTAKMICE: –

KOMENTAR UTAKMICE: nakon odgledane utakmice možemo bez ustezanje reći da su obje momčadi podbacile te da taktički i na terenu nisu dobili prolaznu ocjenu. Svemu tome pridružio se i sudački dvojac koji treba malo bolje pogledati pravila futsala jer očito je bilo da pravila poput uklizavanja ili izvođenja izvan crte još nisu usvojili, a trebali bi jer smo već u 9.kolu. Na drugu stranu za samo gledanje utakmica nije bila loša jer kombinacija greški sa jedne i druge strane dala nam je mnoge prilike koji ili su promašene ili su ih skidali vratari koji su se promaknuli u glavne aktere večeri.

Domaćin je u utakmicu ušao puno bolje sa jasnom željom da pred domaćom publikom goste ostavi iza sebe na tablici. Na prvu priliku nismo trebali dugo čekati jer Bašić već u drugoj minuti nakon prekida iz kornera puca u suprotnu stranu gola no Stojkić vrhom noge brani i najavljuje time svoju odličnu predstavu. Dvije minute nakon Brčić u svojim dalekometnim udarcem trese stativu gostiju no mreža ostaje netaknuta.  Minutu nakon prvi pute u okvir pucaju gosti i tresu mrežu no gol nije priznat jer je u akciji koja je prethodila lopta prešla crtu igrališta što je dobro postavljeni sudac stigao uočiti. U 6′ Mato Čuljak je u akciji pred golom gostiju no njegov udarac ide po sredini gola pa Stojić s lakoćom zaustavlja taj pokušaj. Ponovo smo minutu čekali da bi na drugoj strani Jurica Sorić prvi puta zaprijetio golu Lukića no domaći vratar je dobro postavljen. Sve do 10′ prvog poluvremena gledamo inicijativu domaćina koji ima dominaciju na terenu no sredinom poluvremena gosti sve češće imaju loptu u nogama i traže svoje prilike. u 11′ gledamo odličnu priliku Murtera u kojoj Mijat dodaje u sredinu za Klarina no on se ne snalazi najbolje u gužvi no lopta opet dolazi do Mijata na kojeg istrčava Lukić i brani njegov udarac. Odmah nakon ove akcije OVB zove time out. 13′ donosi još jedan odličan pokušaj Vedrića sa 15 udaljenosti prilikom čega je lopta išla u sami kut gola no Lukić brani paradom. 0-1 gužva pred domaćim golom u kojoj ponovno Vedrić puca ovaj put sa nekih 11 metara od gola no ovaj put Lukić loše reagira ( lopta je možda i dirala nekoga u gužvi no to je teško reći ) i lopta mu prolazi kroz noge.  Minutu nakon Murter zove time out. Nakon gola gledamo ponovno igru na sredini terena uz dosta grešaka i na jednoj i na drugoj strani. U 18′ bilježimo fini potez Radmana koji prvo primiruje prsima visoku loptu i puca po podu no vratar domaćina brani. Do kraja poluvremena imamo još jedan pogodak u okvir kada je ponovno Brnić pucao iz daljine a lopta pogađa gredu gola Stojkića.

Domaćin ponovno kreće puno bolje. Već u 21′ Penava puca Stojkić nije primirio loptu te ona skoro prelazi crtu no nije, a nakon toga slijedi gužva u kojoj ni Brnić ni Bašić nisu uspjeli savladati Stojkića. Minutu nakon gužva ali ovaj put na strani domaćina u kojoj OVB-ova obrana katastrofalno reagira nakon čega Lukić mora istrčati na 6 metara lopta odlazi na drugu stranu no Penava požrtvovano klizećim startom čisti situaciju ispred svog gola. 4 minute nakon Čuljak puca sa nekih 9 metar malo iskosa Stojkić odbija loptu do Ungarova koji je na metar od gola i puca no Stojić ponovno brani. Slijedeća situacija je pred golom domaćina u kojoj prvo puca Protega u donji desni kut gola domaćina, a Lukić odlično brani u gužvi koja slijedi upućen je još jedan udarac no Lukić bilježi još jednu obranu. U 32′ pred golom gostiju loše se snalazi Čuljak koji nije primijetio da iza njega nema obrambenog igrača pa zadržava loptu što je bilo dosta da se obrana gostiju posloži i da prilika propadne. Lopta nakon toga dolazi do Bašića ali njegov udarac brani Stojkić. U 35′ vidjeli smo i prvu, a pokazalo se i jedinu opomenu na utakmici a dobio ju je Gudelj-Velaga radi povlačenja suparničkog igrača u izglednoj situaciji. U 34′ Vedrić poklanja loptu domaćinima jer nedopušteno vraća loptu svom vrataru. U indirektnom udarcu koji je slijedio lopta ide do Bašića koji puca tih iznad gola gostiju. Odmah minutu nakon jako lijepi potez Penave petkom nakon čega Brnić puca a netko od obrambenih igrača klizećim startom spašava svoj gol. 35′ OVB zove time out a pokazalo se da je to priprema za ulazak Bašića kao igrača-vratara. Samo minut nakon time out zove i Perica. Igrača vratar domaćini igraju loše i te od svega bilježimo samo jedan pokušaj Catele dok se osala igra svodila na dodavanja i pokušaje proigravanja koji nisu prolazili. Na ruku domaćina je išla i činjenica da su gosti počeli gubiti živce pa je tako u 38′ zabilježen 5., a minut nakon i 6. akumulirani prekršaj. Loptu uzima Brnić koji topovski puca po podu u lijevu stranu no Stojkić se promiče u heroja utakmice i brani i taj udarac. Do kraja nije bilo više prilika te suci sviraju kraj.

Na kraju zaslužena pobjeda gostiju no treba reći da je njihova igra bila loša i da dosta toga traba popraviti no večeras je igra OVB-a bila još lošija. Šanse gostiju su bile rijeđe no i nešto konkretnije dok domaćin može žaliti za 3-4 odlične prilike koje je obranio Stojkić odnosno koje su trebali bolje realizirati. Velika pobjeda MNK Murter koja na kraju sezone može se pokazati i ključna za ostanak u ligi.

 

Ivica Ojvan
Ivica Ojvanhttps://www.crofutsal.com
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave