Fabet kladionica

1.HMNL | Sjednica Udruženja 1.HMNL

1.HMNL
Završena je sjednica Udruženja 1.HMNL. Kao što se moglo pretpostaviti dva tabora se nisu mogla dogovoriti oko dnevnog reda sjednice jer je osam klubova potpisnika zahtjeva za izvanrednu sjednicu tražilo da se na dnevni red ove, redovne, sjednice uvrsti i točka izglasavanja povjerenja dosadašnjem vodstvu lige.
Na sjednici je bio i pravnik HNS-a gospodin Iveta koji je istaknuo kako je prijedlog za izmjenu dnevnog reda trebao stići najkasnije 7 dana od zakazanog termina sjednice no to je bilo teško za očekivati ako se zna da je poziv stigao 6 dana prije održavanja iste. Iz vodstva Udruženja su rekli kako je istina da je poziv na sjednicu upućen 6 dana prije sjednice na inzistiranje vodstva HNS-a koji je želio da na slijedećoj sjednici IO HNS-a usvoji propozicije i kalendar natjecanja.
Oporbeni tabor se protivio takvom tumačenju napominjući kako smatraju da se bez obzira treba dodati nova stavka dnevnog reda.
Na kraju je glasovanjem utvrđeno da se dnevni red ne može usvojiti što je onemogućilo nastavak sjednice te je gospodin Zoković prekinuo sjednicu ne želeći popustiti zahtjevu oporbe. Članovi “oporbe” su tada napustili sjednicu Udruženja, a samim tim je i nestao kvorum potreban za donošenje drugih odluka (izvlačenje parova, kalendar natjecanja, propozicije itd.)
Također je od vodstva Udruženja zatraženo da se do slijedeće sjednice pripreme materijali sa financijskim izvještajima, ugovori sa sponzorima i drugi materijali bitni za funkcioniranje Udruženja. Gospodin Zoković nam je u razgovoru rekao kako je za svaki klub pripremio spis od preko 1400 stranica iz čega će svi moći vidjeti dokumente o radu Udruženja, a da financijski izvještaj nije moguće predočiti jer sve financije idu preko računovodstva HNS-a pa stoga jedino ono može izdati takav dokument.
Kada će biti nova sjednica Udruženja i kako će se rasplesti ovaj slučaj ostaje da vidimo dok mi još jedanput samo aludiramo da oba tabora da svoju legitimnu borbu za vlast što prije riješe kako bi se moglo startati sa pripremama za novu sezonu.
Na kraju valja napomenuti kako je cijela sjednica prošla u fer i korektnoj atmosferi svih učesnika.
Podsjećamo što je stajalo u pozivu na skupštinu Udruženja:
GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo u humanitarnoj akciji “Plavi Sveti Nikola”!

Večeras s početkom u 18:15 sati Futsal Dinamo u susretu 1/8-finala kupa Hrvatske dočekuje Novu …

1.HMNL | Video-sažetci susreta 6. kola

Šest prvenstvenih kola trebalo je proći da bismo dočekali objavu video-sažetaka prvoligaških susreta. Proteklih godina …