Fabet kladionica

ANALIZA | Alumnus, Universitas i Split u borbi za opstanak

Ulazimo u poslijednjih 80 minuta ligaškog dijela ove natjecateljske sezone. Još je mnogo neizvijesnosti po pitanju konačnog plasmana, no po pitanju borbe za opstanak sve je manje dvojbi. Uspinjača Gimka je trijumfom u Vrgorcu i matematički osigurala opstanak, te će u poslijednja dva kola tri momčadi voditi borbu za opstanak: Alumnus, Universitas i Split.

Jedan od spomenutog trojca će ostvariti plasman u doigravanje, a granica između borbe za naslov prvaka i pada u drugoligaško društvo je vrlo tanka. Liga-10 je takva da umjesto borbe za naslov vrlo lako možete završiti u drugoligaškom ponoru. U nastavku ćemo analizirati izglede spomenutog trojca u naredna dva kola.

Fotografija MNK Alumnus Sesvete.

ALUMNUS SESVETE (15 bodova)

17.kolo CRNICA File:Bus-logo.svg - Wikimedia Commons
18.kolo OLMISSUM Home Logo Icon #144863 - Free Icons Library

Zagrebački studenti su pobjedom nad Squareom načinili velik korak prema opstanku. No ipak, Alumnus još uvijek sezonu može okončati na poslijednjem mjestu. Momčad Jakova Ungarova u slijedećem kolu gostuje kod Crnice, dok će u poslijednjem kolu na svom parketu dočekati Olmissum. ‘Studenti’ na papiru imaju jako neugodan raspored, no vrijedi napomenuti da je šibenska momčad u velikim problemima s ozljedama, kao i da je pitanje koliko će Olmissumu u poslijednjem kolu trebati sva 3 boda… Svakako je vrijedno spomenuti da Alumnus ima lošiji međusobni omjer od Universitasa, ali i bolji od Splita. Velikih 5 bodova prednosti u odnosu na Split, te 2 boda više od Universitasa, stavljaju Alumnus u najpovoljniji položaj uoči poslijednja dva kola.

Fotografija AFC Universitas - Split.

UNIVERSITAS (13 bodova)

17.kolo USPINJAČA GIMKA File:Bus-logo.svg - Wikimedia Commons
18.kolo SQUARE Home Logo Icon #144863 - Free Icons Library

Splitski AFCU je većim dijelom dvoboja protiv Futsal Dinama izgledao vrlo dobro, no na koncu je pretrpljen poraz koji ih ostavlja u velikoj neizvijesnosti uoči poslijednja dva kola. Splitski studenti će u slijedećem kolu na još jedno gostovanje u Zagreb, gdje se protiv Uspinjače Gimke nadaju boljem ishodu u odnosu na dvoboj s ‘modrima’. U poslijednjem kolu će pak ‘studenti’ ugostiti dubrovački Square. AFCU ima bolji međusobni omjer od Alumnusa, dok sa gradskim rivalom imaju identičan omjer. To znači da će u slučaju bodovnog poravnanja sa Splitom odlučivati ukupna gol-razlika, a u tome je Split za sada osjetno bolji (-20:-11). No bitno je naglasiti da je u slučaju bodovnog poravnanja sve tri momčadi AFCU u tom ‘trokutu’ najbolji.

Fotografija FC Split.

SPLIT (10 bodova)

17.kolo FUTSAL DINAMO Home Logo Icon #144863 - Free Icons Library
18.kolo NOVO VRIJEME APFEL File:Bus-logo.svg - Wikimedia Commons

Splićani su velikom pobjedom protiv Olmissuma oživjeli svoje nade u opstanak. No ipak, i dalje su u najtežoj situaciji uoči poslijednja dva kola. U slijedećem kolu Split će ugostiti Futsal Dinamo, u susretu u kojem je još jednom imperativ pobjede na njihovoj strani. Momčad Branka Laure više ne ovisi sama o sebi, te nema pravo na krivi korak. Splićani možda imaju i najteži raspored u odnosu na konkurente, no nada umire poslijednja. Pobjedom nad Futsal Dinamom momčad Branka Laure bi u poslijednjem kolu u Makarskoj tražila bodove spasa, što zasigurno neće biti lako. Split još uvijek ima teoretske izglede za plasman u doigravanje, no to je zaista teško za očekivati, jer Alumnus i AFCU bi u tom slučaju u preostala dva kola trebali ostati bez pobjede.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Dubrovačko-neretvanska županijska liga | Odigrani susreti 13. kola

U subotu su odigrani susreti 13. kola Dubrovačko-neretvanske županijske lige u kojem su favoriti ostvarili …

Šibensko-kninska županijska liga | Odigrani susreti 14. kola

Proteklog vikenda odigrani su susreti 14. kola Šibensko-kninske županijske lige, a vodeći dvojac upisao je …