Andrej Pandurević: “Osijek može svima pokvariti planove!”

Osječani su plasman u prvoligaško društvo osigurali početkom srpnja visokom pobjedom nad Novim Marofom. Prošlogodišnja reorganizacija uprave i igračkog kadra pokazala se kao dobar potez te je vratila Osijek „rame uz rame“ prvoligaškim klubovima. „Bijelo-plavi“ u ligaškom dijelu 2.HMNL-Istok nisu upisali nijedan poraz te su visokom gol razlikom došli do naslova. Tablica dovoljno govori o tome koliko jako su se željeli vratiti u 1.HMNL, a kako je prošao proces priprema i koji su daljni ciljevi kluba odgovorio nam je Andrej Pandurević.

Nakon ekspresnog vraćanja u 1. HMNL, kako gledate na prošlu sezonu u 2. HMNL te možete li postati stabilan prvoligaš?

“Mislim da smo 2.HMNL osvojili suvereno i da nema ni jedne mrlje na naš prošlosezonski uspjeh. Sva sreća što je naša odsutnost iz prve lige trajala samo jednu sezonu, a stabilan prvoligaš možemo postati uz pravilnu organizaciju na terenu i van terena.”

Kako ste zadovoljni pripremama za novu sezonu?

“Pripreme su prošle zadovoljavajuće. Moram priznati da nas je šokirao poraz u 1/4 finalu regionalnog kupa koji se dogodio u srijedu. Sigurno je da nam je to prava “pljuska” i upozorenje da ako nismo na 100 posto ne možemo nikog pobjediti.”

Koja su očekivanja u novoj sezoni? Dokle može Osijek?

“U novoj sezoni očekujem borbu za svaki bod. Ni u jednoj utakmici nema sigurnih bodova, svaki bod će se morati “krvavo zaraditi”. Osijek može svima pokvariti planove, ali uz jedan uvijet, a to je da se svaku utakmicu borimo jedan za drugog, zalažemo i bacamo na glavu. Prije ispadanja iz prve lige, igrali smo ju godinama i samo smo na taj način pobjeđivali ekipe koje su na papiru bile jače od nas. Siguran sam kako to ni ovaj put neće izostati.”

Mnogo je igrača ovog ljeta napustilo 1. HMNL. Što mislite, hoće li kvaliteta lige biti lošija nego prošle sezone te koga vidite kao glavne favorite?

“Mislim da će liga ove godine biti jako izjednačena, puno ekipa je podjednake kvalitete i sigurno da zanimljivosti neće izostajati. Kao glavne favorite vidim Novo Vrijeme i Olmisum.”

Prvenstvo otvarate protiv Alumnusa u Sesvetama. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

“Tako je, prvo kolo otvaramo protiv Alumnusa. Puno puta sam igrao protiv ekipa koje vodi Jakov Ungarov, što u prvoj ligi što u Unisport ligi. Uvijek su igrali na sličan način i bili su nam tvrd protivnik. Ove sezone napustilo ih je nekoliko igrača koji su imali veliku individualnu kvalitetu, ali pročitao sam kako su se pojačali i popunili kadar kvalitetnim igračima. U svakom slučaju, očekujem tešku utakmicu i veliku borbu za prve bodove.”

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Josip Juretić: “Napravit ćemo sve da budemo u najboljem izdanju i pobijedimo.”

AFC Universitas je u prvoj utakmici četvrtfinalne serije upisao poraz protiv Futsal Dinama na gostujućem …

Zvonimir Šućur: “Idemo u Pulu odigrati dobru utakmicu”

Igrači Šibenika 1983 na najbolji mogući način otvorili su kvalifikacije za ulazak u 1.HMNL slavljem …