19.8 C
New York
spot_img
spot_img

AUDIO | Vrgorac – Brodosplit | Fotogalerija

Objavljeno:

Sinoć smo prisustvovali velikom derbiju 1.HMNL u Vrgorcu gdje je domaćin pobjedom nad Brodosplit inženjeringom zasjeo na čelo prvoligaške ljestvice. U nastavku Vam donosimo komentar Vašeg izvjestitelja, izjave aktera i fotogaleriju iz Vrgorca.

1. HMNL
1. HMNL

[match id=1338]

Sinoć smo prisustvovali velikom derbiju 1.HMNL u Vrgorcu gdje je domaćin pobjedom nad Brodosplit inženjeringom zasjeo na čelo prvoligaške ljestvice. Pobjeda Vrgorca nije ni malo iznenađujuća, pogotovo ako se uzmu o obzir svi čimbenici koji su upućivali na takav scenarij uoči susreta:

1.) domaći teren
Opće je poznato da je vrgorački „Dom sportova“ teško osvojiva tvrđava. U dvorani koja je redovito puna i kada gostuju daleko slabije momčadi nitko od gostiju ne može biti favorit. Vaš izvjestitelj po prvi je puta gostovao u Tinovom gradu, a zaista je impresivno bilo vidjeti da je već pola sata uoči početka susreta dvorana bila jako dobro popunjena. U ambijentu koji prirede vatreni „Kamenjari“ domaća momčad pruža maksimum, a kad je tako uspjeh je zajamčen.

2.) motivacija i umor
Nije sporno da „inženjeri“ imaju kvalitetniji igrački kadar. No mnoge splitske uzdanice još su uvijek umorne od ne tako davno završenog EURA, gdje su redom igrali važne uloge u nacionalnom uspjehu. S druge strane, domaći su znatno odmorniji, a ni motiva im ne manjka; od domaćeg terena, navijača, proboja na čelo ljestvice, do dokazivanja izborniku Stankoviću. Kada govorimo o motivu „inženjera“, javna je tajna da klub ima problema s isplatama plaća igračima. Saznajemo da se protekli tjedan gotovo da i nije treniralo, a nezadovoljnog igrača je teško motivirati da pruži ono za što nije plaćen…
No usprkos svemu „inženjeri“ su sinoć odigrali vrlo dobru utakmicu. Štoviše, mišljenje je Vašeg izvjestitelja da su bili i konkretniji od domaćina, no realizacija nije bila na zadovoljavajućem nivou. Čovjek odluke prema mišljenju Vašeg izvjestitelja je Žarko Luketin, vratar domaćina koji je pri rezultatu 1:0 i 3:2 za domaćina sjajnim obranama očuvao prednost i omogućio trijumf svoje momčadi. Nema dvojbe, domaćin je sinoć više želio pobjedu i zasluženo su je i ostvarili.
„Inženjeri“ u drugi dio sezone ulaze kao i u početak ligaškog natjecanja; remi sa Solinom i poraz od Vrgorca zasigurno nije po njihovim željama, no ne zaboravimo da je u prvom dijelu sezone nakon poraza od Vrgorca na Gripama uslijedio impozantan pobjednički niz kojim su došli do suverenog vodstva na ljestvici. Takav rasplet „inženjeri“ zasigurno opet priželjkuju…

Po isteku susreta razgovarali smo s akterima dvoboja. U nastavku Vam donosimo izjave trenera Mirka Vrcana i Mate Stankovića, te igrača Žarka Luketina i Daria Marinovića.

Poslušajte što su za CROfutsal izjavili:

 

Mirko Vrcan
Žarko Luketin
Mato Stanković
Dario Marinović

 

Za Vas smo pripremili i fotogaleriju iz Vrgorca:

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave