Čizmić, Sučić i Hrstić potpisali, Jurlina odlazi iz Splita!

U Splitu su bili izuzetno ponosni na svojih šest U19-reprezentativaca, koji su na netom završenom Europskom prvenstvu osvojili srebro. Nakon što je EURO okončan u Splitu su istaknuli kako su ti mladići budućnost kluba, te da će im biti ponuđeni ugovori. Tako su početkom ovoga tjedna dvogodišnje ugovore s klubom potpisali Nikola Čizmić i Božo Sučić, a danas im se pridružio i Jakov Hrstić.

Nikola Čizmić je kapetan U19-reprezentacije koji je igrao zapaženu ulogu na spomenutom EURO-u, a prošle sezone već je upisao nekoliko nastupa za seniorsku momčad Splita. U predstojećoj sezoni Čizmić će biti prvi vratar kluba, te se očekuje njegova potpuna afirmacija i novi iskorak ovog nesumnjivo velikog talenta kojeg mnogi u budućnosti vide na golu seniorske reprezentacije. Božo Sučić je pak na EURO-u bio najbolji strijelac naše reprezentacije, te mu je ovo prvi ugovor s klubom.
Ugovor je ponuđen i Josipu Jurlini, po mnogima najboljem igraču Hrvatske U19-reprezentacije na EURO-u, no Jurlina je odbio ponuđeno i zatražio odlazak iz kluba. Iako je Jurlina imao važeći stipendijski ugovor s klubom na još jednu sezonu, u klubu su odlučili izići u susret igraču, koji će tako karijeru nastaviti u drugoj sredini. Kontaktirali smo Jurlinu s nadom da će nam obrazložiti razloge svoje odluke o napuštanju Splita, no naš mladi reprezentativac nije bio raspoložen za komentar. Jurlina je tek izrazio zahvalnost klubu na razumijevanju i svemu što su učinili za njega u prethodne dvije i pol godine.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …

Antun Bačić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Sutras početkom u 19:00 sati na frekvencijama MEGAMIX RADIA HVAR emitirat će se još jedna …