17.7 C
New York
spot_img
spot_img

Danijel Dekanić: “U Alumnusu sam proveo najdraži period života!”

Objavljeno:

Uoči početka prijelaznog roka, redove Alumnus Sesveta napustio je Danijel Dekanić. Nakon nastupanja za Futsal Dinamo, Petrinjčicu i Alumnus Sesvete, svoju futsal karijeru odlučio je nastaviti u švedskom Norrkopingu. Koje uspomene nosi sa sobom u Švedsku te što očekuje od novog kluba, pročitajte u nastavku.

Svoje prve futsal korake započeli ste u Alumnusu te ste otišli u Futsal Dinamo gdje ste stekli juniorski i seniorski staž. Koje uspomene Vas vežu za to razdoblje?

Da, počeo sam svoju futsal karijeru s 15 godina na poziv pokojnog Matije Capara. Kadetski i juniorski period proveo sam pod njegovim okom zajedno s nekolicinom igrača koji čine ekipu Playboxa. Po dolasku u seniore dočekao me Mićo Martić, a godinu dana nakon njega trener Alen Jukić. Zahvaljujući njima dvojici mislim da sam puno napredovao kako igrački, tako i kao čovjek. Većina uspomena vezana za taj period je lijepa, ali naravno nije uvijek sve bilo bajno.

Nakon Futsal Dinama, kratko ste nastupali za Petrinjčicu iz koje ste otišli u Alumnus. Igrajući za „Studente“ nastupali ste u 1. HMNL u kojoj ste imali prilike steći mnoga iskustva. Što biste izdvojili kao glavnu prednost igranja u Alumnusu u odnosu na protekle godine treniranja?

Kao prednost Alumnusa prvenstveno bih izdvojio trenera Jakova Ungarova. Stvarno mu se svi divimo kada vidimo koliko taj čovjek daje sebe u klub, u nas igrače i nikad ne gubi tu strast prema onome što voli. Još jedna od prednosti bila bi požrtvovnost igrača. Nikad nije nedostajalo želje i volje za dokazivanjem, a radna etika i zalaganje su uvijek bili na nivou – od dolazaka na treninge, odrađivanja treninga na 100% pa do zajedničkih druženja.

Alumnus je polusezonu završio na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice te ga nakon kratkog odmora čeka borba za bitne bodove. Možemo li očekivati da ćete jednom opet nositi dres „Studenata“?

U Alumnusu sam proveo trenutno najdraži period života gdje mi se većina stvari posložila. Ne znam što mi život donosi i kuda će me odvesti futsal putevi, ali ne isključujem mogućnost da se jednog dana vratim među Studente.

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba i ljudi se bave sportom

Možete li nam reći svoje prve dojmove dolaska u Norrkoping?

Prvi dojmovi su odlični. Ne mogu se požaliti ni na najmanju stvar. Sve je uredno posloženo, ugodno sam dočekan, a i ekipa me prihvatila odmah u ovako kratkom roku. Na treningu ne nedostaje truda i zalaganja, treneri su odlični te mi se sviđa što se svemu pristupa ozbiljno.

Kako to da ste se odlučili za odlazak u inozemstvo te koja su očekivanja s novim klubom?

Odlučio sam se za ovaj potez zbog mog dobrog prijatelja Daniela Matkovića. On je ovdje odradio prvu polusezonu te im je, na moju sreću, nedostajao takav profil igrača kao što sam ja. Iz tog razloga nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja. Prvi nam je cilj zasigurno izboriti playoff, a kasnije ćemo se fokusirati na nastavak.

Iako ste otišli iz Hrvatske, planirate li i dalje pratiti 1. HMNL?

Naravno da ću i dalje pratiti 1. HMNL. Prvenstveno svoje bivše suigrače, a i prijatelje koje sam stekao u ovom nizu godina. Vjerujem da će liga i dalje ostati neizvjesna do zadnjeg kola, te će gledatelji zasigurno moći uživati u futsalu.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave