Duje Bajrušović u splitskom Universitasu!

Nakon što je sredinom prošlog mjeseca objavljeno kako Duje Bajrušović napušta redove Novog Vremena Apfel, prije nekoliko trenutaka dobili smo i potvrdu gdje će najbolji igrač Hrvatske iz 2018. godine nastaviti karijeru. Splitski Universitas objavio je na svojim stranicama kako će Bajrušović u sljedećoj sezoni biti dio AFCU-obitelji.

Universitas će tako biti peti klub u karijeri Duje Bajrušovića, nakon Mejaša, Splita, Gospića i Novog Vremena Apfel. Bajrušović će u listopadu navršiti 37 godina, no godine su kod njega samo broj. Sportski život, naporan trening i uvijek maksimalno zalaganje i požrtvovnost  bile su odlike koje je kod Bajrušovića publika uvijek znala prepoznati i cijeniti. Ne sumnjamo da će tako biti i u dresu AFCU-a. Bajrušović se tako vraća u svoj Split, na svoje Gripe, ali ne u dres najtrofejnijeg hrvatskog kluba koji na žalost tone u prosječnost drugoligaškog futsala, već u redove “studenata” koji rastu iz godine u godinu, te ne sumnjamo da mogu igrati itekako značajnu ulogu u hrvatskom futsalu.

“Prvo želim zahvaliti AFC Universitas s kojim sam brzo postigao dogovor i koji je prepoznao moje životne potrebe u idućim godinama. Moram se pripremati za nove životne izazove koji me očekuju nakon karijere, a upravo formalno obrazovanje mi je neophodno u budućnosti. AFCU mi jedini može ponuditi takav pristup, spoj obrazovanja i futsala, te mi omogućiti lakšu prilagodbu na drugačije uloge nakon igračke karijere. Upravo to, te moja jaka želja da budem više s obitelji u Splitu, glavni su razlog zašto sam odabrao AFCU. Futsal mi je obilježio cijeli život i to je ono što najbolje radim, ali zadnjih nekoliko godina intenzivno razmišljam o načinu na koji želim završiti igračku karijeru. Prošao sam puno toga, ali još uvijek imam snage, volje i motiva za dokazivanje na terenu, a sad će biti dokazivanja i izvan terena što mi je zapravo puno veći izazov. Dolaskom u klub, optimističan sam i vjerujem da AFCU može najaviti borbu za sam vrh hrvatske lige jer su dosadašnji rezultati najbolji pokazatelj da klub ima odlične temelje, ali i potencijal za biti među najboljih hrvatskim klubovima” – istaknuo je Duje Bajrušović, novopečeni igrač AFC Universitas.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

SP 2024 – Europske kvalifikacije | Poznate grupe Preliminarne runde!

Danas je u Nyonu održan ždrijeb Preliminarne runde Europskih kvalifikacija za FIFA Futsal Svjetsko Prvenstvo …

1.HMNLŽ | Sljedećeg vikenda započinje 1.HMNL za žene

Izuzmemo li odgođene susrete i završni turnir kupa Hrvatske, jesenski dio sezone 1.HMNL došao je …