Duje Maretić: “Idemo u Makarsku odraditi posao do kraja.”

Olmissum je na pragu obrane naslova prvaka Hrvatske. U drugom susretu finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske momčad Duje Maretića ostvarila je novu pobjedu protiv Novog Vremena Apfel, te ih još samo jedna pobjeda dijeli od ostvarenja cilja. Upravo smo s mladim splitskim strategom razgovarali po završetku sinoćnjeg dvoboja na omiškom Ribnjaku, gdje nam je Maretić u početku razgovora iznio kratko svoje dojmove.

“Nakon prve utakmice stvarao se nakakav dojam da Novo Vrijeme nema šanse. Oni su nekakvi majstori spina, no na našu sreću ja i moji igrači nismo naivni kao velik dio javnosti i nismo na to nasjeli. Teška pobjeda, no znali smo da će biti tako. Jako je bitno da smo kući ostvarili 2:0. Sad idemo u Makarsku odraditi posao do kraja.”

Većim dijelom susreta Omišani su napadali, a Makarani bazirali svoju igru na obrani.

“Ja vjerujem da je teže njima bilo braniti se 40 minuta nego nama napadati. Postoje razni načini za probiti zonu, a jedan od načina su prekidi. Mi smo s dva prekida to uspjeli i jako sam zadovoljan i ponosan na moje momke. Trebali smo zadržati visok nivo ozbiljnosti, te im čestitam ovom prilikom. Moram priznati da smo ove sezone dosta odmakli, te sam nekada i ja generirao nekakve sitne trzavice da se ne bismo opustili. No nije još ništa gotovo. Imamo tjedan dana za pripremiti se i završiti posao.”

Finalna serija sada seli u Makarsku, a Makarani više nemaju pravo na krivi korak. Ukoliko Novo Vrijeme želi do naslova, treba ostvariti tri uzastopne pobjede.

“Ja to ne gledam tako. Gledamo samo prvu sljedeću utakmicu, a to je petak, te ćemo se tako pripremiti. Nisam ni u prošli petak gledao prema nedjelji, nego smo se nakon prve utakmice u petak okrenuli sljedećoj. Uvijek je najbitnija prva sljedeća utakmica.”

Upitali smo Maretića kakvu utakmicu očekuje u petak.

“Predobro se poznajemo i gotovo uvijek su to utakmice visokog intenziteta, izuzev možda ove u petak gdje su se Makarani odlučili na igru s vratarem i lomljenje ritma, no i danas su bili jako dobri i ja im moram na tome čestitati. Mislim da je publika danas mogla znatno više uživati nego u petak, te da je ovo vrlo dobra promocija našeg futsala.”

Omišani su prošle sezone u Makarskoj osvojili naslov prvaka, a sada imaju priliku to ponoviti.

“Sigurno da je lijepo osvojiti trofej kod kuće, no dat ćemo sve od sebe da ponovimo prošlosezonski scenarij i u Makarskoj podignemo trofej.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Ivor Šuljić: “Pred nama je jako teška utakmica.”

Nakon što su u prva dva kola upisali dvije pobjede na gostovanjima momčad AFC Universitasa …

Niko Vukmir: “Mislim da ćemo svima biti neugodan protivnik!”

Nakon odlično odigrane utakmice protiv dubrovačkog Squarea, Futsal Pula susrest će se s trenutnim prvacima, …