Fabet kladionica

Filip Novak: ”Nešto se ove sezone pita i Futsal Dinamo!”

Zasigurno ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva je momčad Futsal Dinama. Prvo kolo su tijesno poraženi od Novog Vremena, te su nakon toga slavili doma protiv Squarea, kao i prošlo kolo na Gripama protiv uvijek neugodnog Universitasa. Za utakmicu sa Crnicom smo zamolili mladića sa samo 19 godina na leđima, dojučerašnjeg juniora Dinama, Filipa Novaka. Što nam Filip ima kazati o tekućoj sezoni, što ima kazati za planove, te kako se nosi sa starijim igračima, pročitajte u nastavku.

Nakon tijesnog poraza u prvom kolu od Makarana, upisali ste dvije pobjede. Prvo doma protiv Squarea, pa zatim u prošlom kolu na gostovanju kod Universitasa. Kako gledate na dosadašnje utakmice i kakvi su planovi za dalje?

Zadovoljni smo dosadašnjim uspjehom. Šteta poraza u Makarskoj, nadam se da smo bili pristojan protivnik, te da smo ostavili dobar dojam na parketu i dokazali da se i nas nešto pita ove sezone. Ostvarili smo dvije pobjede u prva 3 kola i nadamo se da ćemo nastavit pobjednički niz i u Šibeniku protiv Crnice.

Sigurno je teško parirati “velikim” igračima sa 19 godina, ali kako ste zadovoljni svojim nastupima u prva 3 kola?

Naravno da sam zadovoljan svojim nastupima do sad, ali naravno ima tu još puno mjesta za napredak. Sigurno da ću se kao mlad igrač i dalje boriti i da ću ostavljati srce na parketu i sve više se dokazivati Boysima, te biti dostojan dresa kojeg nosim. 

Imate vrlo zanimljiv broj na dresu, koji nismo baš često viđali na hrvatskim parketima. Zašto baš broj 99?

Taj me broj prati već nekoliko godina još sa velikog nogometa i nadam se da će me pratit kroz cijelu karijeru. Nemam poseban razlog odabira tog broja, jednostavno mi je ugodan oku na dresu. 

Sljedeće kolo Vam donosi gostovanje kod Crnice u Šibeniku, koja je zasigurno ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva s isti učinkom kao i Vi. Što je još zanimljivo, obje ekipe su izgubile od prošlogodišnjih finalista. Kako gledate na Crnicu i kakvu utakmicu očekujete?

Crnica je sigurno jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi što su i pokazali u prva 3 kola. Očekujemo tvrdu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja. Pokazali su da neće zasigurno biti lak plijen nikome ove sezone, što na Baldekinu, što na gostujućem terenu. To su dokazali i na gostovanju protiv Uspinjače, gdje sigurno nije jednostavno doći i odnijeti pun plijen.

Poruka za kraj navijačima i čitateljima našeg portala!

Navijačima poručujem da nam nastave bit podrška, a čitateljima da nastave pratit rad Crofutsala. Svaka Vam čast, samo i dalje nastavite pratiti futsal i raditi na promociju našeg sporta.

O nama Luka Mladinić

avatar
Luka Mladinić je novinar i fotograf CROfutsal portala od ljeta 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …