13.1 C
New York
spot_img
spot_img

Goran Urošević: “Želimo se revanširati te dovesti 1.HMNL u Pulu!”

Objavljeno:

Futsal Pula je na gostovanju kod Šibenika 1983 upisala sva tri boda te tako zakomplicirala borbu za ulazak u 1.HMNL, a sebi omogućila da slavljem nad Brodom 035 izbori prvoligaško društvo bez obzira na rezultat utakmice Uspinjača Gimka – Šibenik 1983. Uoči posljednjeg kola kvalifikacija za popunu 1.HMNL porazgovarali smo s kapetanom Futsal Pule Goranom Uroševićem.

U prošlom kolu slavili ste na Baldekinu kod Šibenika 1983. Možete li nam prokomentirati taj susret? 

Mislim da smo protiv Uspinjače Gimke, a pogotovo protiv Šibenika 1983 pokazali svoje pravo lice. Od prve minute smo pokazali da smo došli po sva 3 boda te smo već u prvom poluvremenu nagrađeni s vodstvom od 3:0. Naučili smo lekciju u prvoj utakmici i suzili smo greške na minimum i zasluženo pobijedili.

Uoči posljednjih 40 minuta sezone dosta toga je otvoreno po pitanju plasmana u 1.HMNL. Po vama koje dvije ekipe će ovog vikenda postati članovi 1.HMNL?

Stvarno mi je teško prognozirati ali vjerujem da ćemo mi biti jedna od te dvije ekipe. I Brod i Šibenik 1983 su se pokazali kao iznimno čvrste i kompaktne ekipe i po stanju na tablici vidimo da su kvalifikacije nikad teže za igrati, a i za prognozirati.

Ipak jedno pitanje je riješeno, ono da Uspinjača Gimka napušta 1.HMNL, a po mnogima je bila prvi favorit ovih kvalifikacija. Smatrate li da je razlog tome to što smo ove sezone doživjeli pad kvalitete 1.HMNL u odnosu na nekoliko prijašnjih sezona ili je futsal javnost podcijenila kvalitetu drugoligaša u ovim kvalifikacijama?

Pa mislim da je pomalo i jedno i drugo, oni su prijašnjih sezona imali i dosta kvalitetnih igrača koji su otišli i sigurno da su s ovim kadrom možda slabiji ali oni su realno do predzadnjeg kola bili u igri, a opet sigurno je djelić njih podcijenio drugoligaške ekipe, koje su moram napomenuti jako dobre. Ipak su oni igrali svaku utakmicu “na nož” u 1.HMNL, a i najkasnije su završili pa se smatralo da su u najboljem ritmu te smo ih svi vidjeli kao jedne od favorita. Mi smo ipak bili skoro 2 mjeseca bez ozbiljnije utakmice ali smo naporno trenirali da bi uspjeli ostati u kakvom takvom natjecateljskom ritmu.

Pred Vama je odlučujući susret protiv Broda 035 na domaćem terenu. Možete li nam najaviti taj susret?

Ne bih previše najavljivao taj susret, znamo koliko nam znači. Na kraju oni su nam priuštili jedini poraz i želimo se revanširati te dovesti 1.HMNL u Pulu, jer to ovaj grad i fanovi futsala zaslužuju.

Marijan Čolak
Marijan Čolakhttps://www.crofutsal.com
Marijan Čolak je rođen 1995. godine u Splitu, a živi u Solinu. Dio CROfutsal tima je od ljeta 2020. godine, a po struci je stručni specijalist računovodstva i financija.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave