30.2 C
New York
spot_img
spot_img

Hans Matić: “Osijek moramo dobiti jer je izravni konkurent za opstanak!”

Objavljeno:

Dubrovački Square s velikim je promjenama ušao u ovu sezonu. Uz promjene u igračkom kadru do promjene je došlo i na klupi, gdje je Franu Despotovića nasljedio dugogodišnji “klupski vojnik” Hans Matić. S novim trenerom dubrovačkog prvoligaša razgovarali smo uoči dvoboja 3.kola u kojem Square dočekuje Osijek Kelme.

Square je u ovu sezonu ušao s brojnim promjenama u igračkom kadru. Kako gledate na činjenicu da je velik broj igrača prošlog ljeta napustio klub?

Odlasci kao i dolasci igrača su sasvim normalna stvar. Ostali smo bez deset igrača koji su igrali u prošloj sezoni. U razloge odlazaka ne bih ulazio, svatko ima svoj razlog. Sigurno nam nije pomogla ni ova pandemija. Naš grad kao i naši sponzori uvelike ovise o turizmu, a on je u krizi pa se to odrazilo i na naše financijske mogućnosti. Na svu sreću naš kapetan Hrvoje Cvjetković je ostao i pokazao koliko mu je stalo do kluba. Unatoč nekim ponudama ostao je i Primić. Oko njih dvojice se onda počela graditi nova ekipa. Očekujem da će novonastalu situaciju iskoristiti igrači koji su dosada imali manje prostora. Tu prije svega mislim na Džankovića, Konsua i Nebergoja.

S obzirom na velike promjene u igračkom kadru, kakve su klupske ambicije u ovoj sezoni? Koliki je realan domet Vaše momčadi i kakva su Vaša očekivanja?

Prije svega cilj je što prije osigurati opstanak. Pokušat ćemo proširiti igrački kadar dajući šansu novim igračima koji su došli iz nižih liga kao i našim juniorima. Koliko će tko od njih to iskoristiti vidjet ćemo. Drugi cilj je da netko od njih iskoristi tu šansu.

Sigurno je da je i za Vas velik izazov ova sezona. Po prvi put ste na klupi jednog prvoligaša u ulozi glavnog trenera. Kakvi su dojmovi nakon prva dva kola?

Ja sam prije svega trener vratara i u toj ulozi sam proveo poprilično utakmica na klupi i pratio kako to rade drugi, tako da mi materija i nije potpuno strana. Odgovornost je neusporedivo veća, ali mi u klubu što se tiče treninga poprilično pomažu Duvančić i Cvjetković, kao i Mato Cvjetković na klupi, tako da sve to više funkcionira kao timski rad pa je lakše.

 

U 3.kolu kod kuće dočekujete Osijek. Kako gledate na momčad Saše Voldina i što možemo očekivati u petak?

Saša je preuzeo Osijek u trenutku ispadanja iz prve lige. Odmah je klub vratio u najviši rang što dokazuje da zna svoj posao. Ekipe koje uđu u ligu znaju biti jako opasne. Oni su nam izravna konkurencija za opstanak i ovo je prva utakmica koju moramo dobiti. Očekujem da ćemo položiti taj ispit.

Već ste godinama dio stožera reprezentacije kao trener vratara. Kako gledate na ovu generaciju hrvatske reprezentacije i vjerujete li da je konačno došlo vrijeme da se Hrvatska plasira na Svjetsko prvenstvo?

Ova generacija ima veliku šansu, a nekima je to i posljednja prilika da odu na Svjetsko prvenstvo. Siguran sam da su i igrači toga svjesni, te da će dati sve od sebe da se to i ostvari.
Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave