24 C
New York
spot_img
spot_img

HFL | Što je donio današnji dan

Objavljeno:

Ukratko teško je reći. U svakom slučaju sastanak u HNS-u gdje su se sastali  Davor Šuker i Damir Vrbanović s jedne strane i predstavnici klubova 1.HMNL s druge nije donio nikakve konkretne poteze no ako je suditi prema prvim vijestima izgleda da je vodstvo HNS-a pokazalo želju da se zajednički riješe problemi klubova 1.HMNL.

Ivica Đolo je tako za index.hr rekao: HNS je pristao udovoljiti našim zahtjevima koje je prihvatio kao zdrav projekt. Usuglasili smo se da će se Savez prema nama odnositi kao ravnopravni partner te kako ćemo dogovoriti takav način suradnje u budućnosti” što pak može značiti mnogo ali i ništa.

Ono što je donio konkretno današnji sastanak je obećanje vodstva HNS-a da će se problemi futsala rješavati u razgovoru sa klubovima (što to znači ostaje da vidimo) te da će se u tom smjeru održati novi sastanak sa predstavnicima klubova 1.HMNL  na koji bi oni trebali doći sa konkretnim prijedlozima za riješavanje problema.

Također dojam je da će HNS dopustiti osnivanje Udruge 1.HMNL sa pravnom osobnošću što bi bio jedan veliki korak no i u tom smjeru tek se treba pokazati dali su to bile samo floskule ili stvarni zaokret HNS-a kada je u pitanju odnos prema futsalu.

HNS traži ozbiljan, konkretan i ozbiljan odnos, a za uzvrat najavljuju punu podršku za futsal.

Klubovi odnosno njihovi predstavnici očito vjeruju ljudima u HNS-u te je tako dogovoren i nastavak natjecanja 1.HMNL.

 

Drugi događaj dana je definitivno veliki prilog na sredini Sportskih Novosti. Naš najveći sportski dnevnik donosi stav Borisa Durlena i Miće Martića.

Preporučujem da pročitate ovaj članak no mene je osobno rastužilo čitati kako čelni čovjek futsala u Hrvatskoj se zdušno trudi dokazati javnosti kako je futsal mali, amateski sport na margini čiji zahtjevi za boljitkom su apsolutno nerealni i ishitreni. Pojašnjava nam tako da nama se novci daju i kako više od toga je teško očekivati. Svaki komentar je suvišan….

Ivica Ojvan
Ivica Ojvanhttps://www.crofutsal.com
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave