Kada nema pravde…

CROfutsal intervju logoNa žalost Kup utakmica između MNK Novo Vrijeme i MNK Metković donijela je nastavak sukoba na relaciji Makarska – Dubrovnik i nemile scene za koje bi voljeli da zaobiđu ovaj sport i ostanu u nogometu i sličnim sportovima. MNK Metković je tu kolareralna žrtva iz razloga što prošlogodišnji igrač i kapetan momčadi Squre Sandro Salacan sada igra za njih što je, prema riječima ovog bivšeg reprezentativca Hrvatske, bio dovoljan motiv publici ali i nekim službenim osobama kluba da stvore taku atmosferu da je policija na kraju smatrala potrebnim ispratiti momčad Metkovića iz Makarske.

U pozadini svega ovoga nisu mladi igrači niti jednog niti drugog kluba. Iako su oni krivci za napad i nanošenje teških tjelesnih obaveza, iako ovi drugi sada žele osvetu nama malo starijima i mudrijima bi trebalo biti jasno.

Nakon prve utakmice u Makarskoj i katastrofalnog suđenja dogodio se nemili incident u Dubrovniku kada Srđan Ive i Damjan Šulić premlaćuju dva igrača Novog Vremena pri tome nanijevši Bojanu Tomiću tešku tjelesnu ozljedu (slomljeni nos) slijedi cijeli niz nepravdi i degutantnih poteza nekih ljudi što je samo dolilo ulje na vatru.

Za početak umjesto da svima bude zlo od takvih scena i umjesto da se odmah slijedeći dan održi utakmica pomiranja, umjesto da Square pošalje službeni dopis i ogradi se od incidenta dolazi do toga da jedine dvije osobe koje su izrazile žaljenje zbog nemilog incidenta su Sanadro Salacan i Ivica Gvozden. Umjesto da Siniša Bačić i ostali članovi uprave kluba se distanciraju na sve moguće načine oni su počeli izbjegavati pozive iz Makarske i ukratko stavljati stvar pod tepih.

Kao da to nije bilo dosta zakazala su i disciplinska tijela HNS-a te su isti oni igrači koji su sudjelovali u napadu koji je rezultirao teškom tjelesnom ozljedom odigrali već par utakmica za momačad Squre-a!?!!! Kako to razumjeti?? Kako razumjeti da jedan klub želi da ti igrači igraju za njega??? Gdje su interne sankcije kluba?? Gdje je pedagogija?? Koja se to poruka šalje još mlađim igračima???

Na drugu stranu MNK Novo Vrijeme sada popušta tom pritisku i spušta se na nivo koji im ne služi na čast. Potpuno razumijemo frustraciju ponašanjem uprave Square-a, disciplinskih tijela HNS-a i samih sudionika incidenta no koju to poruku sada šalju oni??? Ako već želite Novo Vrijeme je prvoligaš sada! Oni i njihovo ponašanje sada utječe na mnoge mlade koji su na tribinama. Žele li oni da njihovo ponašanje na i oko terena da motiv nekom mladom igraču u Makarskoj da danas sutra napadne nekog i nanese mu teške tjelesne ozljede?!?

I ovim tekstom želim pozvati na mir i hlađenje usijanih glava. Neke teške nepravde su počinjene i sada se mora pokazati tko je to sportski djelatnik a tko nije, tko je za zdrav razum, a tko ne i što je najvažnije tko želi odgajati pravilno svoju djecu, a tko ne.

O samom Bojanu Tomiću još ćemo pisati na ovom portalu jer ne želimo prihvatiti da netko može tako brutalno napasti drugog sportaša te nakon par mjeseci igrati u bilo kojoj službenoj utakmici. To je sramota preko koje ne želimo prijeći.

Na kraju donosimo razgovor sa Sandrom Salacanom uz nadu da će svi sudionici pozvati na razum:

 

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Genius nadigrao Kijevo, Mejaši bolji od Omble

Danas su odigrana preostala dva susreta 3.kola 2.HMNL-jug. U podskupini “A” Genius je na splitskim …

2.HMNL-istok | Virus COVID-19 odgodio dvoboj Olimpijca i Male Mljekare

Povjerenik za natjecanje 2.HMNL-istok Dario Skender obavijestio nas je da je dvoboj 4.kola između Futsal …