Fabet kladionica

Korab Morina najavio promjene u Uspinjači!

Jučer je Uspinjača Gimka na klupskoj facebook stranici objavila intervju s predsjednikom kluba, Korabom Morinom. Gospodin Morina je objavio kako više neće biti u ulozi trenera te kako će novi trener uskoro biti objavljen, a najavljene su i promjene u igračkom kadru. Intervju Vam prenosimo u cijelosti:

🔥 NOVOM TRENERU BITI ĆU NAJVEĆA PODRŠKA !!!

Korab Morina karizmatični predsjednik Uspinjača Gimke odgovorio nam je na nekoliko pitanja i najavio promjene…
.
.
.
🔵 Nakon šest kola u kojima je Uspinjača Gimka osvojila samo dva boda iz ureda ste se vratili na trenersku klupu, ispričajte nam kako ste uspjeli pokrenuti momčad koja je u nastavku osvojila 21! bod i trofej osvajača Kupa Hrvatske…
.
.
🗣️ Nakon šest kola momčad je bila na zadnjem mjestu i kao predsjednik kluba morao sam donijeti odluku zajedno s dotadašnjim trenerom da je vrijeme za rastanak, jer situacija nije bila dobra, te sam u tom trenutku morao hitno reagirati i vratiti se na klupu iako nisam planirao.
Kako sam poznavao većinu igrača i njihov karakter odlučio sam da je to najbolje rješenje i na kraju je dobro ispalo s obzirom na moj temperament i konkretnost. Zahvalili smo se nekim igračima na polusezoni i doveli što nam je potrebno. Promijenio sam stil igre i nametnuo svoj pogled kako najbrže do cilja. Brzo smo osvojili nekoliko bodova i došli u bolji položaj, a na kraju svega obranili Kup Hrvatske, što je bilo puno teže nego prošle godine s obzirom da smo pobijedili osvajača prvenstva, stoga je pehar još više vrijedan!
.
.
🔵 Već više puta ste ponovili kako Vas ne zanima trenerski posao, jeste li promijenili mišljenje?
.
.
🗣️ Trenerski posao me ne zanima zbog dva razloga, jer imam firmu kojoj sam predan 100 % i nemam vremena se maksimalno posvetiti tome, a kako ne volim bilo što raditi ako nisam skroz u tome…
Drugi razlog je da svoju teoriju futsala temeljim na jakim karakterima, gdje igrači moraju ići preko svojih mogućnosti, a danas ima jako malo takvih-karakternih igrača, gdje počinju nabrajati svoje alibije za neuspjehe preko sudaca, lopte, terena, ozljeda, suparničkih igrača i tako dalje, a u mojim pogledima se puno zasniva na tome da svaki igrač mora ispravljati svoje pogreške i popravljati svoje nedostatke, a ne tražiti razloge svog neuspjeha u drugima. Moram reći kako nemam više energije za motivaciju i mjenjanje ljudi i igrača u tom pogledu, stoga se ne želim baviti trenerskim poslom!
.
.
🔵 Možete li predstaviti Vašeg nasljednika i što očekujete u nadolazećem razdoblju?!
.
.
🗣️ U pregovorima sam s nekoliko trenera pa ćemo ubrzo objaviti i ime šefa struke. Tko god bude trener neće mu biti lako, imati će moju maksimalnu podršku, ali i obavezu da ispuni cilj koji će biti predstavljen pred sezonu!
Kvaliteta lige je svake godine sve viša i biti će jako teško s obzirom da je korona kriza učinila svoje što se tiče svih klubova…
.
.
🔵Igrački kadar za sezonu 2020./2021, tko odlazi, a tko će pojačati redove Uspinjača Gimke?
.
.
🗣️ Uskoro ćemo objaviti igrački kadar za iduću sezonu. Temeljiti ćemo igrače više na karakteru i dati povjerenje onima koji će se maksimalno boriti za klub, a i kriza uzrokovana pandemijom bitan je faktor prilikom sastavljanja momčadi, tako da ćemo roster “puniti” igračima iz Zagreba, a na polusezoni ćemo odlučiti kako dalje.
.
.
🔵Jeste li iznenađeni novim prvakom Mnk Olmissumom koji je u debitantskoj sezoni u 1. HMNL osvojio naslov prvaka?
.
.
🗣️ Nisam iznenađen s obzirom da su u finalu i bila ta dva najbolja kluba koja su to i dokazala tijekom cijele sezone. Mislim da je Olmissum posložen klub od glave do pete, te marketinga i svih logističkih struktura što im daje mogućnosti i obavezu da se stalno bore za prvaka. Ovim putem čestitam Omišanima na tituli!
.
.
🔵 Neizbježno pitanje, Futsal Akademija Zagreb – Gimka koju ste pokrenuli zajedno s bratom Kujtimom slavi 15 godina postojanja, osvrnite se na proteklo razdoblje i najavite nadolazeće..
.
.
🗣️ Futsal Akademija je slikovito rečeno naše dijete koje slavi već petnaesti rođendan i to je sigurno jedno od najvećih postignuća u našem životu. Brojka djece koja se nalazi u školi od 450 polaznika daje nam poticaj da radimo još više i uspješnije. Nakon nekoliko godina otvorene su još tri podružnice i na taj način ostvarila nam se želja da djeca igraju futsal u svim djelovima Grada Zagreba.

Također želim naglasiti činjenicu da smo od našeg dolaska u klub i dalje najtrofejniji klub u Zagrebu i tim putem želimo nastaviti!

Zahvaljujemo Korabu Morini na izdvojenom vremenu i uistinu zanimljivim odgovorima.”

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Šibenik 1983 predstavio nova pojačanja

Nakon neuspješne premijerne prvoligaške sezone u kojoj nisu uspjeli sačuvati opstanak u elitnom društvu hrvatskog …

Danijel Dekanić ponovno u dresu Futsal Dinama!

Nakon Zvonimira Šućura i Kristijana Postružina, Futsal Dinamo je danas na svojim službenim stranicama predstavio …