MNK Alumnus | Humanost na djelu

Logo kluba MNK Alumnus

Donosimo vam jednu pozitivnu priču gdje jedan malonogometni klub pomaže onima kojima je to najpotrebnije, a pritom promovira futsal kao sport. Priču vam donosimo u nastavku:

cimg4042
MNK Alumnus u centru za rehabilitaciju

Tako je malo potrebno da usrećite druge. Najbolje se to vidjelo na licima djece u Centru za rehabilitaciju Zagreb, u podružnici u novozagrebačkoj Sloboštini, koju su u ime Alumnusa posjetili Mićo Martić i Matija Capar. Naime, spomenuti je dvojac u utorak od 11.00 do 11.45 sati održao trening s djecom s posebnim potrebama. O cijeloj nam je akciji više rekao trener Martić.

– Kroz ovaj humanitarni rad želimo promovirati futsal kao sport i Alumnus. Ipak, dakako da je najvažniji humanitarni rad. Djeca su zaista uživala i doslovce vrištala od zadovoljstva na treningu. Nije izostala ni utakmica u kojoj su domaćini pobijedili s velikom razlikom. Centar su već posjećivali sadašnji i bivši igrači Dinama, poput Eduarda kojeg djeca stalno ističu. U sjećanju im je i Mirko Filipović, Cro Cop, koji se, kako kažu, gotovo rasplakao pri posjeti. Na poziv iz Centra je došao red i na futsal. Jedan od najboljih svjetskih futsal klubova Inter Movistar iz Madrida gotovo svaki tjedan napravi neku od sličnih akcija. Djeci s posebnim potrebama je podrška ovakve vrste potrebna. Malo je reći da je bilo zanimljivo i dirljivo – započeo je Mićo Martić, trener Alumnusa.

Rad u osnovnim i srednjim školama

cimg4032
MNK Alumnus u centru za rehabilitaciju

Uz spomenutu akciju je aktivna i promocija po zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. Cilj je promocija kluba i futsala kao sporta. Kao plod svega trebalo bi biti ”regrutiranje” igrača za seniore Alumnusa i Futsal Dinama i Školu futsala. Nedavno su Matija Đulvat, Capar i Martić bili u osnovnoj školi na Ravnicama, a posjetili su i Građevinsku školu gdje su odradili dva treninga sa srednjoškolcima.

– Imao sam priliku vidjeti kako to radi nogometni klub Manchester City po osnovnim školama. Bio sam zapanjen efikasnošću, organizacijom, kvalitetom rada i iznad svega dječjim zadovoljstvom. I mi želimo tako! Akcija regrutiranja novih igrača ide dalje – rekao je za kraj Mićo Martić, trener Alumnusa.

 

MNK Alumnus

Galeriju sa ovog humanitarnog druženja pronađite na stranicama futsal kluba MNK Alumnus.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

1.HMNL | Argentinsko pojačanje u redovima Futsal Pule!

Thomas Ignacio Baisel novi je igrač Futsal Pule Stanoinvest! Dvadesetosmogodišnji lijevonogi bek prvo je pojačanje …

TRANSFERI | Alen Marić više nije igrač Olmissuma!

Olmissum je danas na svojim službenim stranicama objavila kako nakon polusezone provedene u dresu zeleno …