Fabet kladionica
MNK Split Brodosplit Inženjering grb
MNK Split

MNK Split | Priopćenje Uprave

MNK Split Brodosplit Inženjering grb
MNK Split

Na adresu redakcije stiglo je priopćenje za javnost Uprave malonogometnog kluba Split Brodosplit  inženjering. Priopćenje vam prenosimo u potpunosti:

Poštovani,

Slijedom lažnih izjava i objeda na račun MNK-a SPLIT, Uprava kluba odlučila je dati javno priopćenje kako bi utvrđivanjem činjenica izbjegla daljnje blaćenje i narušavanje ugleda, kako samog kluba tako i pojedinaca koji su u klub uložili entuzijazam, rad, ljubav i novac.

Vjerujemo kako ste upoznati  da je dugogodišnji sponzor kluba gosp. Vlado Sanader naprasno dana 27.11.2012.godine napustio klub, odnosno s tim datumom i službeno prestao biti sponzor.

U danima koji su slijedili javno je izrekao niz neistina koje su ozbiljno naštetili klubu, a pogotovo članovima Uprave, koji su se donedavno uz njegovu pomoć časno borili da bi klub osvajao titule, bio sudionik Lige prvaka, ponosno nosio ime grada, te da bi u konačnici trajao sve ove godine.

Ovom prilikom moramo pojasniti kako gosp. Vlado Sanader nikada nije bio član Uprave kluba, već sponzor MNK-a SPLIT, koji je iz tog razloga nosio ime MNK SPLIT BRODOSPLIT INŽENJERING.

Samim tim gosp. Sanader nije bio u poziciji da odlučuje o doniranim sredstvima, već da za sredstva koja je uložio dobije adekvatnu reklamu i prepoznatljivost za vlastitu tvrtku, kako u Hrvatskoj tako u inozemstvu. Iako je korektnim i nadasve ljudskim odnosom članova Uprave bio upoznat gdje se i na što troši novac u klubu.

Činjenica koja se kosi sa izjavama gosp. Sanadera jest kako  u sezoni 2012-2013 u kojoj je odigrano osam kola 1. HMNL, na račun kluba nije uplatio nijednu kunu, pa samim tim nije jasno o kojim sredstvima priča kada kaže da’ neki’ ljudi raspolažu njegovim novcem.

Činjenica broj tri jest da gosp. Sanader nije jedini sponzor i/ili dobročinitelj kluba, te da su u proteklim godinama mnogi drugi sponzori (kako pravne tako i fizičke osobe) pomagali klubu, samovoljno i s povjerenjem, a da su zauzvrat očekivali  primjerene rezultate i opstojnost kluba. Uprava smatra da je sa ukupno osam osvojenih državnih prvenstava i sedam osvojenih kupova Hrvatske to i dokazala ispravnim odlukama i izborima, kako samih igrača, trenera, članova Uprave tako i uloženim financijskim sredstvima.

Slijedeća neosporna činjenica jest da MNK SPLIT postoji od 1985. god. I da je jedina želja Uprave kluba da traje i dalje.

Jedini način da to ostvarimo jest da uz pomoć svih: bivših i sadašnjih igrača, bivših i sadašnjih članova Uprave, bivših i možda nekih budućih sponzora i dobročinitelja, pokušamo izaći još bolji i veći, donijeti nove titule, donijeti ponos sreću i zadovoljstvo, donijeti sve ono što sport može dati.

Zahvalni svim tvrtkama koje su u proteklim godinama bile generalni sponzori i čije smo ime nosili (STAR SPORT, TRUMAN, ELEKTROPRIJENOS, GAŠPEROV, BRODOSPLIT INŽENJERING), vjerujemo kako ćemo i neka buduća imena nositi časno i ponosno i uz pomoć njih trajati i dalje.


HVALA,

UPRAVA MNK-a SPLIT 

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Najava finala kroz video-prilog HNTV-a

Večerašnjim dvobojem u pulskom Sportskom centru “Mate Parlov” započinje finalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske. …

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje službenih osoba 5. kola

Vikend pred nama donosi utakmice 5. kola Lige za popunu 1.HMNL. Uoči posljednja dva kola …