17.7 C
New York
spot_img
spot_img

O sponzorstvu sa gosp. Ivom Zokovićem

Objavljeno:

Udruženje prvoligaša

Potaknuti raznim rakcijama na objavljeni članak povodom potpisivanja ugovora sa brendom SELECT odlučili smo kontaktirati čelnog čovjeka Udruženja prvoligaša, gosp. Ivu Zokovića, koji nam je u telefonskom razgovoru pojasnio zašto natječaj nije raspisan i kako je došlo do potpisivanja ugovora za tvrtkom Mercury koja zastupa brand SELECT.
Dakle, već krajem prošle sezone počelo se sa pripremama kako bi se 1.HMNL osigurao tehnički sponzor i kako bi se na taj način znatno povećala kvaliteta natjecanja i kako bi se klubovima pomoglo u financiranju troškova natjecanja i opreme koju moraju imati. Kako uskoro slijedi i FIFA Futsal Championship u Hrvatskoj 2012 prvo se pristupilo pregovorima sa ovim brandom koji je službeni sponzor svih FIFA natjecanja. Dogovor je bio postignut te je glavni tajnik HNS-a gosp. Zorislav Srebrić i svi predstavnici klubova 1.HMNL prihvatili ovaj dogovor na što se ADIDAS obavezao na izradu ugovora koji će biti potipsan prije samog natjecanja. Kako se natjecanje približavalo i kako ADIDAS nije dostavio svoju ponudu u vodstvu Udruženja prvoligaša su smatrali kako treba hitno djelovati te je na prijedlog nekoliko predstavnika klubova 1.HMNL kontaktirana tvrtka Mercury koja zastupa brand SELECT i koja je pristala na sponzorstvo. Osim samih lopti koje će dobiti svi klubovi dogovorena su i financijska sredstva kojima će biti financiran dio obaveza klubova (suci, delegati itd.) Na sjednici Udurženja prvoligaša ova ponuda je dobila 100% glasova predstavnika klubova te se pristupilo potpisivanju ugovora što je i učinjeno prije dva tjedna.
Na ovaj način vodstvo Udurženja prvoligaša je prepustilo svojim članovima odnosno klubovima odluku o tome koja lopta će se koristiti za natjecanje te je izabrana lopta koju mnogi vide kao najbolju futsal loptu dobavljivu u Hrvatskoj.
Ostaje naravno i pitanje zašto nije bio raspisan natječaj za tehničkog sponzora lige. Naime, kao što znamo Udruženje prvoligaša je dobilo pravnu osobnost na što smo predpostavili da imaju pravo i raditi natječaje. No stvarnost nije tako jednostavna. Naime iako Udruženja zaista ima pravnu osobnost još se čeka potpisivanje dokumenta kojim će biti definirani odnosi između Udruženja prvoligaša i HNS-a. Kako doznajemo taj ugovor bi trebao biti potpisan i usvojen na slijedećoj sjednici IO HNS-a.

Iz neslužbenih izvora, koje gosp. Zoković iz razumljivih razloga nije mogao komentirati, saznajemo i kako je Udruženje prvoligaša na pragu potpisivanja ugovora sa novim generalnim sponzorom lige što bi zasigurno dodatno olakšalo troškove natjecanja te povećalo mogućnosti Udruženja prvoligaša.

Mi s naše strane možemo samo reći “Tko se o mliko opeče i u jogurt puše”.

Ivica Ojvan
Ivica Ojvanhttps://www.crofutsal.com
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave