Fabet kladionica

O sponzorstvu sa gosp. Ivom Zokovićem

Udruženje prvoligaša

Potaknuti raznim rakcijama na objavljeni članak povodom potpisivanja ugovora sa brendom SELECT odlučili smo kontaktirati čelnog čovjeka Udruženja prvoligaša, gosp. Ivu Zokovića, koji nam je u telefonskom razgovoru pojasnio zašto natječaj nije raspisan i kako je došlo do potpisivanja ugovora za tvrtkom Mercury koja zastupa brand SELECT.
Dakle, već krajem prošle sezone počelo se sa pripremama kako bi se 1.HMNL osigurao tehnički sponzor i kako bi se na taj način znatno povećala kvaliteta natjecanja i kako bi se klubovima pomoglo u financiranju troškova natjecanja i opreme koju moraju imati. Kako uskoro slijedi i FIFA Futsal Championship u Hrvatskoj 2012 prvo se pristupilo pregovorima sa ovim brandom koji je službeni sponzor svih FIFA natjecanja. Dogovor je bio postignut te je glavni tajnik HNS-a gosp. Zorislav Srebrić i svi predstavnici klubova 1.HMNL prihvatili ovaj dogovor na što se ADIDAS obavezao na izradu ugovora koji će biti potipsan prije samog natjecanja. Kako se natjecanje približavalo i kako ADIDAS nije dostavio svoju ponudu u vodstvu Udruženja prvoligaša su smatrali kako treba hitno djelovati te je na prijedlog nekoliko predstavnika klubova 1.HMNL kontaktirana tvrtka Mercury koja zastupa brand SELECT i koja je pristala na sponzorstvo. Osim samih lopti koje će dobiti svi klubovi dogovorena su i financijska sredstva kojima će biti financiran dio obaveza klubova (suci, delegati itd.) Na sjednici Udurženja prvoligaša ova ponuda je dobila 100% glasova predstavnika klubova te se pristupilo potpisivanju ugovora što je i učinjeno prije dva tjedna.
Na ovaj način vodstvo Udurženja prvoligaša je prepustilo svojim članovima odnosno klubovima odluku o tome koja lopta će se koristiti za natjecanje te je izabrana lopta koju mnogi vide kao najbolju futsal loptu dobavljivu u Hrvatskoj.
Ostaje naravno i pitanje zašto nije bio raspisan natječaj za tehničkog sponzora lige. Naime, kao što znamo Udruženje prvoligaša je dobilo pravnu osobnost na što smo predpostavili da imaju pravo i raditi natječaje. No stvarnost nije tako jednostavna. Naime iako Udruženja zaista ima pravnu osobnost još se čeka potpisivanje dokumenta kojim će biti definirani odnosi između Udruženja prvoligaša i HNS-a. Kako doznajemo taj ugovor bi trebao biti potpisan i usvojen na slijedećoj sjednici IO HNS-a.

Iz neslužbenih izvora, koje gosp. Zoković iz razumljivih razloga nije mogao komentirati, saznajemo i kako je Udruženje prvoligaša na pragu potpisivanja ugovora sa novim generalnim sponzorom lige što bi zasigurno dodatno olakšalo troškove natjecanja te povećalo mogućnosti Udruženja prvoligaša.

Mi s naše strane možemo samo reći “Tko se o mliko opeče i u jogurt puše”.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

SUPERKUP | Square kroz rulet penala do 3. mjesta!

Square je osvojio 3. mjesto na Superkupu u Makarskoj! Nakon jučerašnjeg poraza od Stanoinvest Futsal …

Poznati su termini 1. kola SuperSport 1.HMNL

Poznati su termini svih susreta 1. kola nove prvoligaške sezone. Sezonu na splitskim Gripama gradskim …