Fabet kladionica

Očitovanje HNS-a a sastanku


Prenosimo i službeno očitovanje HNS-a o sastanku sa predstavnicima klubova 1.HMNL. Odmah u oči upada naslov u kojem stoji “uspješan sastanak”, tek da bi se iz nastavka teksta zaključilo da nikakve odluke, niti ikakvog zaključka nema. Argumentacijom “programska obveza HNS-a” jasno je iskazan stav prema 1.HMNL kao takvoj, dok se u istoj rečenici hvali HNS kao velika potpora “malom nogometu”- pretpostavljamo da su to one dnevnice sa europskog prvenstva…

Tekst prenosimo u cijelosti, a zaključak prepuštamo vama- dvije strane u dogovoru, a opet toliko različita očitovanja.

Sastanak HNS-a i predstavnika klubova 1.HMNL
Foto © hns-cff.hr

Uspješan sastanak predstavnika HNS-a i malonogometnih klubova

Danas je u prostorijama HNS-a održan sastanak vodstva Hrvatskog nogometnog saveza, Komisije za mali nogomet i predstavnika klubova Prve HMNL.

Na sastanku su predstavnici klubova iznijeli probleme s kojima se suočavaju i s izrazito otežanim stanjem u Prvoj HMNL zbog otežanog izvora financiranja, a što bi dovelo do upitnog nastavka natjecanja.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović i dopredsjednik Ante Vučemilović su u ime HNS-a izrazili maksimalno razumijevanje zbog teške financijske situacije u kojoj su se našli klubovi malog nogometa, ali da niti na koji način neće prihvatiti ultimativna rješenja bez zajedničkog dogovora. Zbog toga su se sudionici usuglasili da će se do kraja natjecateljske godine razmotriti mogućnost dogovora oko budućeg vođenja natjecanja, a za TV prava su predstavnici klubova pozvani da u najkraćem roku donesu poboljšanu ponudu, koja će se razmotriti u zajedničkom interesu.

Zajednički je zaključak da eventualno nenastavljanje natjecanja predstavlja ogromnu štetu za igrače, klubove te konačno – Savez.

Predstavnici HNS su detaljno izvijestili nazočne o načinu i kriterijima za trošenje FAP sredstava FIFA-e o čemu su u posljednje vrijeme iznošene paušalne informacije. Naime, radi se o posebnim sredstvima koja niti na koji način nisu isključivo namijenjena za mali nogomet te smatramo da su izrazito tendenciozne i neistinite paušalne optužbe da bi trošenjem tih sredstava od HNS-a klubovi malog nogometa bili oštećeni.

Predstavnici malog nogometa izvješćeni su da je HNS u 2012. godini isplatio značajna sredstva za mali nogomet, ali razumljivo, prvenstveno usmjerena za potrebe organizacije, pripreme i utakmica malonogometnih reprezentacija Hrvatske, što je i programska obveza HNS-a.

Kad su u pitanju klubovi, potrebno je napomenuti da je HNS tijekom 2012. godine sudjelovao u financiranju programa mlađih dobnih uzrasta malog nogometa, kao i podmirivao obveze koje proizlaze iz propozicija natjecanja.

Sudionici skupa su se usuglasili da će se u duhu pronalaženja najboljih rješenja suzdržati od pojedinačnih istupa prije nego što se iscrpe sve mogućnosti dogovora.

Podsjećamo, Plenum klubova 1.HMNL izašao je sa svojim priopćenjem o čemu ste mogli čitati ovdje.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Crnica u uzbudljivom dvoboju slavila protiv Vrgorca

U uzbudljivom dvoboju odigranom na šibenskom Baldekinu momčad Crnice ostvarila je pobjedu slavivši protiv Vrgorca …

MALI BALUN | Osijek – težnja ka rezultatskoj stabilnosti

Od ove sezone naša novinarka Dora Srzić pisat će kolumne “MALI BALUN”. Prva u nizu …