MNK OVB Allfinanz grb

OVB Allfinanz mijenja ime

Na službenim stranicama OVB Allfinanz izašlo je priopćenje putem kojeg su čelni ljudi ovog prvoligaša odlučili promijeniti ime kluba na kraju svoje prve sezone u 1.HMNL. Nakon što su ostvarili cilj za ovu sezonu,a to je ostanak u ligi, te pred skorašnju skupštinu koja će se održati krajem mjeseca u klubu su se odlučili na promjenu imena kluba i to na način da će dopustiti svojim navijačima da im pomognu u tome.

Više o ovoj inicijativi i svemu što se događa ili će se događati oko kluba u skoroj budućnosti pročitajte u članku kojeg smo preuzeli na stranicama kluba:

Naime, nakon četiri godine se klub vraća svojim korijenima i ponovnom povratku imena bez naziva generalnog sponzora. Prisjetimo se ne tako davne prošlosti. U proljeće 2008. godine održana je osnivačka skupština kluba na kojoj su sudjelovali Vlatko Brnić, Petar Cota, Tomislav Dragičević, Saša Ledinščak, Dragan Lukić, Milan Martulaš, Ivan Runje, Hrvoje Penava, Bruno Šagud i Jakov Ungarov.Za predsjednika je izabran Milan Martulaš, za potpredsjednika Bruno Šagud, te za tajnika Dragan Lukić. Nekoliko tjedana kasnije u Gradskom poglavarstvu kao udruga građana registriran je MNK FutsalFER. Uskoro je novonastala udruga prijavljena u Zagrebački nogometni savez te je s time završeno formiranje kluba. U rujnu 2008. klub mijenja ime u MNK OVB Allfinanz i pod tim imenom počinje se natjecati u II. HMNL regije sjever u sezoni 2008/09.
– U klubu se puno toga događa, iako je za nas sezona gotova. Pred nama je izborna godina, četiri godine postojanja kluba. Meni je mandat istekao i održat će se Izborna skupština, nova Uprava i Nadzorni odbor. Osim igrača koji stvaraju hrvatskog malonogometnog prvoligaša, postoji i određen broj zainteresiranih poduzetnika i poslovnih osoba. Svi bi se oni željeli uključiti u ovaj projekt i dodatno ga proširiti, na naše veliko zadovoljstvo. No, o svemu tome će se više znati nakon Skupštine. Najvažnije je naglasiti da je klupsko vodstvo jednoglasno odlučilo promijeniti ime kluba. Točnije, vratiti se na početak, dok ne bude prekasno za promjene. Jednostavno smatramo da ime kluba ne smije biti na prodaju i da mora biti neutralno kako bi se dugoročno mogao stvarati unikatan brend. Što se tiče tvrtke OVB Allfinanz kao našeg dosadašnjeg generalnog sponzora, promjena imena ne znači ujedno i prestanak suradnje. Dapače, nadamo se nastavku dobre suradnje. Stoga se želim zahvaliti OVB Allfinanzu na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju u našim odlukama da promijenimo ime, a suradnju ćemo u nekom drugom obliku vjerujem i zadržati – rekao je Milan Martulaš, predsjednik OVB Allfinanza i posebno se osvrnuo na novo ime kluba:
”Navijači odlučuju o novom imenu”
– Odlučili smo nagraditi naše fanove na dva načina. Jednim da sudjeluju u stvaranju brenda u futsalu i budu dio svog kluba. Najbolji prijedlog za novo klupsko ime nagradit ćemo s klupskom službenom Adidas trenirkom koju ćemo imati iduću sezonu. Simbolična je to nagrada za ovako veliku stvar. Odluka o promjeni imena će biti 29. svibnja na Izbornoj skupštini, a novo ime kluba i zapisnik sa Skupštine bit će službeno objavljeni 4. lipnja. Želimo da sve bude transparentno i javno.
Važno je naglasiti da novo klupsko ime mora asocirati na akademsko okruženje, kao npr.: FER, Studenti, Sveučilište, Futsal, Zagreb, Martinovka… Svaki prijedlog više je nego dobrodošao. Isto tako smatramo kako je najjednostavniji način putem naše službene Facebook stranice dobivamo prijedloge za novo ime. Svi oni koji nisu aktivni na spomenutoj društvenoj mreži prijedloge mogu slati na e-mail adresu info@mnkovb.hr.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

COVID-19 | Olmissum u samoizolaciji

Nakon splitskog Universitasa i zagrebačkog Alumnusa, i treći prvoligaški klub našao se u samoizolaciji. Riječ …

Teo Strunje u radijskoj emisiji CROfutsala

Sutra s početkom u 19:00 sati uživo na MEGAMIX RADIO HVAR emitiramo našu radijsku emisiju. …