Pandurević: ”Igrati za Hrvatsku je poseban osjećaj”

Osječki mladi igrač Andrej Pandurević u ovoj sezoni pokazuje vrlo dobre igre s kojima je postao jedna od stožernih malonogometaša osječkog prvoligaša. Dobre igre i golove prepoznao je i izbornik Mato Stanković i pozvao Pandurevića na pripreme za gostovanje Hrvatske futsal reprezentacije u Japanu.

Andrej jedini si Osječanin na izbornikovu popisu, jeli te poziv iznenadio?

– Jako sam sretan što sam ponovno dobio poziv u reprezentaciju, igrati za Hrvatsku je stvarno poseban osjećaj. Stvarno, ne znam jel me poziv iznenadio ili ne, nisam uopće razmišljao o tome. Ovo još nije konačan popis, ali svakako je čast biti i na širem popisu.

U novoj sezoni Osječani nikako da zaigraju kako se to od njih očekuje i tek u proteklom kolu Osijek Kelme je prvi put u ovoj sezoni osvojio tri boda, a za pobjedu je bio najzaslužniji Pandurević s dva postignuta gola i sa dvije asistencije.

– Da, kao što ste rekli prva pobjeda ove sezone za nas. Čekali smo na nju jako dugo, ali samim time ova pobjeda je slađa i sigurno nam daje poticaj za daljnji rad kako bi ih bilo što više u budućnosti. Što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva moram reći da sam plasmanom i brojem bodova nezadovoljan, ali našom igrom u većini utakmica sam zadovoljan, samo što nam je falilo malo sportske sreće i imali bi puno više bodova nego što sada imamo. Osobno sam zadovoljan svojom formom u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali uz naporan rad na treninzima sigurno da će se razina moje igre još više rasti.

– očekuje Pandurević još bolje svoje igre i više bodove za osječkog malonogometnog prvoligaša. Većina malonogometaša počinje karijeru na travnjaku ‘velikog’ nogometa pa je tako i Andrej tek poslije otkrio parket.

– Kao i većina sportaša prvo sam krenuo sa nogometom, taj sport sam trenirao dugi niz godina, a uz to sam paralelno igrao turnire za mlađe uzraste u malom nogometu. Futsal sam počeo igrati prije 4-5 godina u jednom niže ligaškom klubu kojeg su sačinjavali igrači s kojima sam se družio i van terena, to je stvarno period u kojem mi je bilo jako lijepo i kojeg nikad neću zaboraviti. Nakon toga sam dobio poziv trenera Osijeka da se priključim njihovoj ekipi koja je igrala prvu ligu, i evo ovo mi je treća sezona prve lige.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …