Taći se oprostio od AFCU-a i pristupio Splitu!

Mario Taći više nije igrač splitskog Universitasa! Objavio je to jučer splitski klub na svojim službenim stranicama, te Taći nakon pune 3 sezone napušta “studente” s kojima je prošao put od naslova drugoligaškog prvaka i plasmana u 1.HMNL do plasmana u playoff i izborenog opstanka kroz dodatne kvalifikacije.

Mario Taći rođen je 08.prosinca 1993.godine, a futsal-karijeru započeo je u splitskoj Torcidi za koju je igrao pune 4 godine. Uslijedile su kratke epizode u Areni i Solinu, te prelazak u Ustanik gdje igra zapaženu ulogu u osvajanju naslova prvaka 2.HMNL-jug, no splitski “crni” ne uspijevaju izboriti plasman u prvoligaško društvo. Uslijedile su nove polugodišnje epizode u Splitu i Hajduku, sve dok u redovima AFCU-a Taći nije pronašao “mirnu luku”.

Taći se od dresa AFCU-a oprostio kratkim intervjuom koji su “studenti” objavili na svojim službenim stranicama, a doznajemo kako će karijeru nastaviti u redovima Splita. Objavu prenosimo u nastavku.

 

💙 TI AFCU, MI AFCU – MARIO TAĆI 💙
🔵🎤 Koliko si utakmica odigra za AFCU i koliko si golova zabija? – bilo je prvo pitanje koje smo postavili Mariju Taćiju.
⚽💙 Da ti buden iskren, neman pojma! – glasio je odgovor s druge strane.
⚽ Prva bicikla AFCU-a nije igrač velikih riječi, ne broji nastupe i golove, ne vodi statistike i analize jer AFCU mu je postao nezaobilazna svakodnevica. AFCU je njemu jutarnja kava, čitanje sporta u Slobodnoj, ubijanje oka nakon ručka, pranje zubi, piva s ekipom navečer i spavanje uz otvoren prozor. AFCU mu je postao nešto najnormalnije što se podrazumijeva u danu, nekakva rutina na koju se ne obazire, ali je svaki dan živi jer bez nje ne može. Bilo trening, pripremna utakmica, službena utakmica, druženje s ekipom iz kluba njemu je svejedno, sve dok ima predznak AFCU. O njegovom vedrom duhu dovoljno govori činjenica da je utemeljitelj legendarnoga pozdrava “Ja AFCU, Vi AFCU!” uz pratnju kojeg smo prije dvije godine i zakoračili u prvu ligu. 💙
⚽ AFCU svakodnevica je za Taćija započela još tada, u drugoj ligi. Jedan je od glavnih motora ulaska AFCU-a u prvu ligu. Nastupao je i za Futsal reprezentaciju Sveučilišta u Splitu, ali je nastupio i Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu za nacionalnu sveučilišnu Futsal reprezentaciju. Na prvo naše pitanje je odgovorio s “neman pojma”, ali na ostala smo izvukli par riječi i uspomena. 💙
🔵🎤 Što ti predstavlja AFCU danas?
⚽💙 Za mene je AFCU idealan spoj prijateljstva i baluna. Najlipša životna kombinacija!
🔵🎤 Došlo je vrijeme za “Vidimo se” Taći?
⚽💙 AFCU je ozbiljan klub. Prva liga traži mnogo odricanja, a vrsta posla kojim se bavim podosta mi limitira vrijeme i diktira životni ritam, pa sam zaključio da ću ove godine teško moći uskladiti profesionalno-akademske obveze s AFCU-om. AFCU ipak zaslužuje samo najbolje.
🔵🎤 Kako vidiš svoju budućnost s AFCU-om?
⚽💙 AFCU će uvik imat posebno misto u mom životu i definitivno spada u iskustva koja se ne zaboravljaju. Aktivnost s parketa ću prebaciti na tribine i neće nedostajat žara i onog našeg legendarnog “Samo viruj”.
💙 Beni, hvala ti na za svaku biciklu, svaki iskreni AFCU osmijeh, pravovremenu AFCU bazu, na lekciji življenja AFCU svakodnevice. Lipo je što si u svoju budućnost ugurao i AFCU tribinu. “Nemamo pojma” koliko ćemo puta zajedno bodriti AFCU na tribinama, ali to nije ni važno dokle god se živi AFCU. Želimo ti puno sriće u životu i vidimo se! Ti AFCU, mi AFCU! 💙

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …

Antun Bačić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Sutras početkom u 19:00 sati na frekvencijama MEGAMIX RADIA HVAR emitirat će se još jedna …