Valter Cetina: “Vrijeme je da se prvoligaški futsal vrati u Istru!”

Vikend pred nama donosi nam početak borbe za popunu 1.HMNL. Futsal Pula nakon suverenog osvajanja naslova prvaka 2.HMNL-zapad u pohod na elitni razred hrvatskog futsala ulazi gostovanjem kod Uspinjače Gimke. Uoči tog dvoboja razgovarali smo s “alfom i omegom” ambicioznih “zeleno-žutih” Valterom Cetinom.

Prošla su 2 tjedna otkako ste osvojili naslov prvaka 2.HMNL-zapad. Kako danas s vremenskim odmakom gledate na ostvaren rezultat?

Na naslov prvaka u 2.HMNL-zapad gledamo vrlo ponosno jer taj naslov smatramo nagradom za uloženi trud i vrijeme posljednjih 8 mjeseci, naročito kad znamo kakvu smo konkurenciju imali.

Futsal Pula je već u nekoliko navrata ostajala kratkih ruku u utrci ta 1.HMNL. Da li je vrijeme da se konačno prvoligaški futsal vrati u Istru?

Da, vrijeme je da se prvoligaški futsal vrati u Istru. Ljudi u Istri vole futsal i uvjeren sam da svi žele vidjeti klub iz Istre u 1.ligi.

 

Najavljen turnir Moja Ulica, moja ekipa

 

Kvalifikacije otvarate gostovanjem kod Uspinjače Gimke. Koliko ste upoznati sa snagom protivnika?

Tko ne zna što znači ime Uspinjača Gimka u futsalu u Hrvatskoj a i šire, taj je u futsal zalutao. Na početku sezone nisam ih sigurno vidio na ovoj poziciji na kraju, i znam da će napraviti sve da ostanu u 1.ligi. Njihova kvaliteta je neupitna i sigurno su kandidati broj 1 za 1.ligu u ovim kvalifikacijama.

Dolazite li kompletni u Zagreb i kakvu utakmicu očekujete?

Da, dolazimo kompletni, a očekujem tvrdu utakmicu do samoga kraja. Tako je bilo i na jesen u Puli, i tako očekujem i sada. Svi se ti igrači znaju, i biti će to jedan pravi sportski fight.

Koga vidite kao glavne favorite u ovim kvalifikacijama i koje su prednosti Vaše momčadi u odnosu na konkurenciju?

Glavni favorit je Uspinjača Gimka kao što sam već rekao, jer ipak oni igraju svaki vikend jake utakmice. Kao našu prednost vidim želju, koja sigurno nije manja ni kod Šibenika ili Broda 035, ali mi gledamo sebe i nadamo se i vjerujemo da će nam se rad i trud još jednom isplatiti.
Gradonačelnik Boris Miletić održao prijem za Malonogomenti klub Futsal Pula koji je i ove godine osvojio naslov prvaka

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Poznat raspored natjecanja

Poznat je raspored natjecanja 2.HMNL-jug za predstojeću sezonu. Za razliku od prošle sezone kada se …

FIFA WC 2021. | Pobjede Irana, Španjolske, Japana i Argentine

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u Litvi odigrani su susreti 1. kola u grupama E i …