Fabet kladionica

Žarko Luketin veliko pojačanje Futsal Pule!

Gotovo dva mjeseca prošlo je otkako je objavljeno da Žarko Luketin odlazi iz redova omiškog Olmissuma. Kroz proteklo razdoblje dosta se nagađalo gdje bi “splitska hobotnica” mogla nastaviti karijeru, a prije nekoliko trenutaka potvrđeno je da će Luketin u predstojećoj sezoni braniti boje novog prvoligaša Futsal Pule. Vijest je klub objavio na svojim službenim stranicama, te je Luketin nakon braće Moravac i Miloša Stojkovića četvrto novo lice u pulskoj svlačionici, no zasigurno najzvučnije pojačanje.

Žarko Luketin rođen je 16. ožujka 1989., a prve je futsal-korake napravio igrajući za Škver. Braneći boje UHBDDR-a iz Dugopolja Luketin je došao do statusa vratara U-21 reprezentacije, nakon čega prelazi u Muć Bituminu, gdje u premijernoj prvoligaškoj sezoni pokazuje svu raskoš svog talenta. Korak naprijed bio je prijelazak u Mejaše, a zatim u Vrgorac s kojim je došao na korak do naslova prvaka Hrvatske. Naslov prvaka Luketin je osvojio prelaskom u zagrebački Nacional, gdje se profilirao kao ponajbolji vratar Hrvatske. U ljeto 2016.godine Luketin potpisuje za Split, gdje u 3 sezone ne uspijeva pomoći Splićanima kako bi prekinuli post kada je u pitanju naslov prvaka Hrvatske. Posljednje dvije sezone Luketin je proveo u omiškom Olmissumu, te je jedan od najzaslužniji za uzlet i dominaciju Omišana koji su u spomenute dvije sezone osvojili dva naslova prvaka, kup i superkup Hrvatske. Luketin je ujedno i prvi vratar reprezentacije za koju je upisao 43 službena nastupa, a sljedeće godine trebao bi po prvi put nastupiti na jednom velikom natjecanju u dresu “vatrenih” na EURO-u u Nizozemskoj.

Dolaskom Luketina u Futsal Puli najavljuju kako ne namjeravaju igrati epizodnu ulogu u premijernoj prvoligaškoj sezoni. Štoviše, “zeleno-žuti” se doimaju kao legitiman kandidat za visok plasman, te bi mogli predstavljati ugodno iznenađenje sezone koja je pred nama.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Futsal Olimpijac kompletirao momčad za novu sezonu!

Pred početak nove natjecateljske sezone drugoligaš iz Županje neumorno radi na pojačanjima. U  kategoriji ulaznih …

Trijumf Stanoinvest Futsal Pule u Makarskoj!

Stanoinvest Futsal Pula pobjednik je Superkupa! Momčad Nijaza Mulahmetovića je u finalnom dvoboju u Makarskoj …