Fabet kladionica

2.HMNL-zapad | David Mataja veliko pojačanje Futsal Pule!

Nakon što smo već pisali kako je David Mataja raskinuo ugovor s BiH-prvakom Salinesom, od danas je poznato gdje će povremeni hrvatski reprezentativac nastaviti svoju karijeru. Futsal Pula je objavila na svojim službenim stranicama dolazak Mataje, koji bi trebao biti veliko pojačanje jesenskog prvaka 2.HMNL-zapad u nastavku natjecanja.

 

 

David Mataja rođen je 17.ožujka 1997.godine, a futsal karijeru započeo je u momčadi Potpićana, gdje nastupa od 2015.godine. Igrama u momčadi Potpićana došao je i do statusa U21-reprezentativca, a u ljeto 2017.godine prelazi u slovenski Bronx Škofije. Interes šire javnosti Mataja je zaokupio igrajući za Uspinjaču Gimku, gdje u sljedeće dvije sezone osvaja dva kupa Hrvatske, te dolazi do statusa povremenog reprezentativca Hrvatske. Novi korak naprijed u karijeri Mataja čini prošlog ljeta kada između brojnih ponuda prihvaća onu BiH-prvaka Salinesa, no nakon samo pola sezone napušta Tuzlu. Mnogi su hrvatski prvoligaši željeli ovu zimu Mataju, no on se odlučio na povratak kući prihvativši ponudu ambicioznog drugoligaša Futsal Pule. Nakon dolaska Ivana Šulentića, Mataja je drugo veliko pojačanje “zeleno-žutih”, koji ne skrivaju prvoligaške ambicije. Futsal Pula je u 10 jesenskih nastupa ostvarila 9 pobjeda, te je favorit za osvajanje naslova prvaka 2.HMNL-zapad. Podsjetimo, prošle sezone Puležani nisu uspjeli kroz kvalifikacije izboriti plasman u prvoligaško društvo, no dojam je da bi ove sezone konačno mogli ostvariti nedosanjan san i izboriti plasman u elitno društvo hrvatskog futsala.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Uspinjača Gimka ostvarila uvjerljivu pobjedu

Jučer je odigrana posljednja utakmica 10. kola 2.HMNL-zapad u kojoj je Uspinjača Gimka opravdala ulogu …

1.HMNLŽ | Uvjerljive pobjede Dinama i Alumnusa!

Jučer su odigrane dvije utakmice 1.HMNL za žene. U zaostaloj utakmici 2. kola igračice Dinama …