Fabet kladionica

2.HMNL – Zapad | Ogorčenje u MNK Lošinj

Konferencija za novinare povodom izglasavanja gradskog proračuna

“Nisu nam jasni kriteriji prema kojima se sportskim klubovima dodjeljuju sredstva iz Proračuna Grada Malog Lošinja”, kazali su Gvido Samardžić i Daniel Lovrečić, predsjednik i kapetan prve momčadi Malonogometnog kluba Lošinj, člana Druge HMNL Zapad, na konferenciji za novinare.

Naime, s lanjskog iznosa od 40.000 kuna, MNK Lošinj “srezan” je na 20.000 kuna proračunskih sredstava, iako je program rada ostao isti, a približno isti ostali su i iznosi namijenjeni ostalim sportskim udrugama na otoku.

“Ne razumijemo otkud takvo nerazumijevanje za mali nogomet u lokalnoj zajednici. Klub smo utemeljili 2006. godine i time doveli futsal na otok, 2008. pokrenuli dječju ligu, ali smo od nje morali odustati jer više nismo mogli dobiti termine u sportskoj dvorani”, ustvrdio je Samardžić, ujedno i član Komisije za mali nogomet NS PGŽ, upozoravajući i na slab tretman malog nogometa u HNS-u.

“Nakon dvije godine najava, lani je osnovan Savez sportova Malog Lošinja, od kojeg smo imali velika očekivanja, no nije obavljeno ništa, a kamoli dubinsko snimanje rada klubova i utvrđivanje kriterija za financiranje”, zaključio je Gvido Samardžić.

(Sportske novosti, 19. 01. 2013.)

O nama Igor Dundara

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Raspored i najava 8. kola

Od petka do nedjelje na rasporedu su susreti 8. kola 2.HMNL-jug. Prethodnog vikenda natjecanje nije …

2.HMNL-Istok | Najava i raspored 8. kola

Iza nas je vikend odmora u 2. HMNL-Istok zbog odigravanja kup natjecanja. Ovaj vikend, točnije …