Fabet kladionica

2.HMNL – Zapad | Ogorčenje u MNK Lošinj

Konferencija za novinare povodom izglasavanja gradskog proračuna

“Nisu nam jasni kriteriji prema kojima se sportskim klubovima dodjeljuju sredstva iz Proračuna Grada Malog Lošinja”, kazali su Gvido Samardžić i Daniel Lovrečić, predsjednik i kapetan prve momčadi Malonogometnog kluba Lošinj, člana Druge HMNL Zapad, na konferenciji za novinare.

Naime, s lanjskog iznosa od 40.000 kuna, MNK Lošinj “srezan” je na 20.000 kuna proračunskih sredstava, iako je program rada ostao isti, a približno isti ostali su i iznosi namijenjeni ostalim sportskim udrugama na otoku.

“Ne razumijemo otkud takvo nerazumijevanje za mali nogomet u lokalnoj zajednici. Klub smo utemeljili 2006. godine i time doveli futsal na otok, 2008. pokrenuli dječju ligu, ali smo od nje morali odustati jer više nismo mogli dobiti termine u sportskoj dvorani”, ustvrdio je Samardžić, ujedno i član Komisije za mali nogomet NS PGŽ, upozoravajući i na slab tretman malog nogometa u HNS-u.

“Nakon dvije godine najava, lani je osnovan Savez sportova Malog Lošinja, od kojeg smo imali velika očekivanja, no nije obavljeno ništa, a kamoli dubinsko snimanje rada klubova i utvrđivanje kriterija za financiranje”, zaključio je Gvido Samardžić.

(Sportske novosti, 19. 01. 2013.)

O nama Igor Dundara

avatar

Moglo bi vas zanimati

Duje Bajrušović prvo je pojačanje “Funcuta” za novu sezonu!

Duje Bajrušović novi je igrač Šibenika 1983! Vijest je to koju je šibenski klub objavio …

Novi Marof osnažen ulazi u novu sezonu!

Iako je fokus javnosti na prvoligaškim klubovima, drugoligaši su također aktivni u ljetom prijelaznom roku. …