2.HMNL | Doigravanje za prvaka | Solin je i dalje favorit kvalifikacija za 1. HMNL

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka 2. Hrvatske malonogometne lige u susretu pobjednika lige jug i istok Osječani su iznenadili efikasnom igrom i dobrim rezultatom na gostovanju kod Solina u Sportskoj dvorani Bilankuša. Minimalni poraz s pet postignutih golova daje velike nade da mogu do finala, posebno zato što se uzvrat igra u vrućoj futsal dvorani Zrinjevac u Osijeku gdje su gosti uglavnom odlazili pognute glave i pune mreže. Trener, te alfa i omega MNK Skripta Dalibor Pospišil u razgovoru za CROfutsal ističe da su Solinjani i dalje favoriti za prolazak u finale.
Dalibore, kako je bilo u Solinu?
Bilo je odlično, odigrali smo jako dobro unatoč tome što smo bili umorni od devetsatnog putovanja, naime isti dan smo putovali i došli u Solin pred utakmicu. Noge su nam bile ‘drvene’ i iako smo mislili da će biti bolje, isto se nastavili i u drugom poluvremenu. Još moram reći da je na put išlo osam igrača i od toga jedan golman i jedan kadet. U biti smo sa samo šest igrača odigrali cijelu utakmicu.
Poraz od jednog gola je bilo veliko iznenađenje za sve?
Da, sigurno. Pogotovo su bili ljuti i razočarani Solinjani. Ne znam da li su nas podcijenili ili je nešto drugo u pitanju, no domaćini nisu mogli vjerovati kako su utakmicu završili samo s jednim golom prednosti.
Tko je najzaslužniji za dobar rezultat?
Stvarno ne mogu nikog izdvojiti i rekao bih da su svi dali svoj maksimum što se vidi i po tome što imamo pet različitih strijelaca. Cijele ekipa je bila za pet i nikog ne bi posebno izdvajao.
Nije li početak utakmice u 21,30 sati u Solinu malo neuobičajen i nije vam baš odgovarao, kao da su Solinjani išli namjerno na tako kasni termin?
Pa, ne bih rekao. Prije nas je igrana neka rukometna utakmica i domaćini kažu da je dvorana stalno popunjena i stoga je i tako kasan termin, a i pravila dozvoljavaju da utakmice mogu započeti sve do 22,00 sata. Nije nam smetao kasni početak susreta, isto bi bili umorni i da smo započeli i ranije.
Kako će biti u petak u uzvratu?
Solinjani su bili i ostali favoriti i cijelih kvalifikacija jer najbolji treneri i igrači futsala dolaze s juga Hrvatske. Ne treba se zavaravati, dakako mi imamo prednost domaćeg terena i svi znaju da u osječkoj dvorani Zrinjevac vlada paklena futsal atmosfera što će nas biti veliki poticaj, ali još jednom ponavljam: Solinjani su favoriti!

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Odigrani susreti 11. kola, domaćini dominantni

Jučer su odigrani susreti 11. kola 2.HMNL-jug koji su protekli u znaku domaćina. Naime, svi …

2.HMNL-zapad | Lošinj preokretom do pobjede protiv Raba

U zaostalom susretu 11. kola 2.HMNL-zapad Lošinj je slavio protiv Raba ostvarivši tako drugu ovosezonsku …