CROfutsal Manager | Loleki odnijeli nagradu

Ovog tjedna uručena je prva nagrada, pobjedniku ljetne nagradne igre koju su organizirali CROfutsal i UMBRO. Podsjetimo vas, CROfutsal Manager bio je projekt ovog portala u kojem ste vi birali ekipu od igrača 1. HMNL, a oni su u utakmicama doigravanja zarađivali bodove za Vas. Najuspješnijim se pokazao Tomislav Lepoglavec iz Zagreba s kojim smo ovaj tjedan popričali i udjelili mu nagradu.
Više pročitajte u nastavku članka.

CROfutsal: Tomislave, za početak, čestitamo što si pokazao najveće poznavanje 1. HMNL i iza sebe ostavio sve ljubitelje futsala u Hrvatskoj. Otkud tolika informiranost?

Tomislav: Kao prvo, hvala na čestitkama. Pa pokušavam što je moguće više pratiti zbivanja na futsal terenima u Hrvatskoj, u čemu mi naravno pomaže stranica CROfutsal, pa je to jednim velikim dijelom zaslužno za ovo prvo mjesto, uz malo sreće i pravi odabir igrača. Inače obožavam ovaj sport pa tako i u većini slučajeva promatram utakmice Zagrebačkih prvoligaša kada god je to moguće s moje strane, a i imam sreću gledati po mnogima trenutno najkvalitetniju ekipu u Hrvatskoj, ekipu Nacionala, zatim jednu mladu ekipu Uspinjače, a od ove sezone i  Zagreb Zapad, koji se pridružio grupi prvoligaša iz Zagreba.

CROfutsal: Vidimo da si veliki ljubitelj futsala, baviš li se aktivno, treninraš u nekom klubu?

Tomislav: Da, treniram u klubu MNK OVB Allfinanz, koji se natječe u 2. HMNL Sjever.

CROfutsal: Kad si se počeo baviti futsalom i zašto baš futsal?

Tomislav: Pravi futsal počeo sam igrati prije 3 i pol godine, a prije toga igrao sam na ligama od 4+1 pa do 5+1 i svakavim pravilima. A sad zašto baš futsal…pa ovako, gotovo svima je nogomet zanimljiv sport, a kako nisam baš volio velike travnate terene odlučio sam se za mali nogomet pa sam od kvartovskih haklova malo po malo, preko ekipe fakulteta elektrotehnike i računarstva, došao do jako dobro organiziranog kluba koji ima velike ambicije.

CROfutsal: Sigurno imaš i klub za koji navijaš u 1. HMNL? Možda i neki strani klub?

Tomislav: Pošto sam iz Zagreba moglo bi se reći da preferiram Zagrebačke ekipe, prije svega jedan izvrsni Nacional i Uspinjaču, iako je teško baš odabrati nekog za koga bih navijao. A što se stranih klubova tiče najviše pratim Španjolsku ElPozo Murciju.

CROfutsal: A Igrački uzor?

Tomislav: Vinicius (ElPozo Murcia)

CROfutsal: Osvrnimo se sad malo na samu igru. U prvom izboru momčadi uvrstio si Darija Marinovića i Tihomira Novaka, dva igrača koja su zasigurno najjači individualci u Hrvatskom futsalu, ali najviše bodova kroz natjecanje donio ti je Hrvoje Penava. Instinkt ili??

Tomislav: Za Marinovića i Novaka može se svakako reći da su fantastični igrači tako da se nikako nemože pogriješiti ako se njih dvojicu uvrsti u momčad. A Hrvoja Penavu poznajem osobno i mogu reći da sam prve prave futsal korake naučio baš od njega i smatram ga odličnim igračem, što govore i posljednje dvije titule najboljeg strijelca 1. HMNL, tako da sam očekivao kako bi on svojom igrom a ponajprije snalažljivošću pred protivničkim golom, mogao donijeti Uspinjači, što se na kraju i pokazalo, prolazak u posljednje četiri momčadi u play-offu. Na moju sreću nije me razočarao i donio mi je 90% pobjede u ovoj igri.

CROfutsal: Otkud izbor imena? Moramo priznati da je simpatičan.

Tomislav: Odabir imena je bio sasvim slučajan, iz crtića Bolek i Lolek J na kraju je momčad ispala pobjednička pa ću ime Loleki zadržati i u sljedećem CROfutsal Manageru.

CROfutsal: Preptostavljamo da ćeš braniti naslov pobjednika i u idućem izdanju CROfutsal Managera. Koga predviđaš kao osvajača prvenstva i hoćeš li nam možda otkriti nekog igrača za kojeg misliš da bi mogao biti dobar izbor u ekipu?

Tomislav: Malo je prerano o predviđanju osvajača prvenstva, tek je na rasporedu 5. kolo. Ipak mislim da su dva najveća kandidata za naslov branitelji naslova Nacional te prošlogodišnji finalisti ekipa Brodosplit Inženjering. Odabir igrača zadržat ću za sebe.

CROfutsal: Znamo da se polako približava i Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. Što ti očekuješ od reprezentacije?

Tomislav:  Reprezentacija nije već dugo nastupala na samoj završnici jednog velikog natjecanja tako da je malo komplicirano predvidjeti što bi se moglo dogoditi. Naravno da mi svi očekujemo plasman u drugi krug natjecanja no mislim da će tu veliku ulogu igrati i ždrijeb.

CROfutsal: Osvojio si vrijedan poklon UMBRO-a. Jesi li se do sada susretao s njihovom opremom, te kakva su tvoja iskustva?

Tomislav:  Da, susretao sam se već sa UMBRO opremom i dosada sam bio zadovoljan s njom i imam samo riječi hvale,  pa očekujem da će tako biti i dalje.

CROfutsal: Tomislave, puno ti hvala na minutama izdvojenim za CROfutsal. Čitaj nas i dalje, a mi ćemo se družiti na futsal događanjima i ubuduće.

Tomislav:  Hvala i vama, i htio bih se još jednom zahvaliti na nagradi i pohvaliti rad stranice. Nastavite tako i dalje.  Bok.

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

Izabrana nova vodstva natjecanja za sezonu 2020./21.!

Izvršni odbor HNS-a je na prijedlog Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, temeljem …

2. HMNL | Poznat je kalendar natjecanja!

Nakon što smo jučer objavili kalendar natjecanja za 1. HMNL, u nastavku vam donosimo i …