Fabet kladionica

Jesenje nizom pojačanja najavilo borbu za 1. HMNL!

Uprava MNK Jesenje radi “punom parom” uoči početka nove sezone što pokazuje i niz pojačanja koja su predstavili proteklih dana.

Prvi u nizu je Renato Rumbak koji je povratnik u Jesenje, a dolazi iz slovenskog Dobovca. Rođen je 9. rujna 1993. godine, a futsal karijeru je počeo 2008. godine u krapinskom sad već bivšem klubu, Renault Auto Krešo Krapini, u kojem je proveo četiri godine. Nakon toga je bio četiri godine u Dobovcu i tri godine u Jesenju. Proteklu godinu je proveo po pola godine u Uspinjači i Dobovcu. Riječ je o veoma iskusnom igraču koji je osvojio nekoliko titula sa svojim bivšim klubovima.

Sljedeći u nizu je mladi Dino Pasariček, rođen 31. srpnja 2001. godine te je prošao zagrebačku školu futsala. Futsalom karijeru je počeo 2016. godine u Nacionalu, ali po gašenju kluba prelazi u Gimkinu Akademiju, a u sljedećoj sezoni će s Jesenjem pokušati izboriti prvu ligu i tako stjecati veoma važno iskustvo za mladog igrača poput njega.

Još jedan povratnik u klub je Ivica Majić. Rođen je 27. srpnja 1987. godine, a futsal karijeru je počeo 2008. u redovima zagrebačkog Orkana. U karijeri je još nosio dres Siscie, Rugvice, Osijeka u dva navrata, Dobovca, Jesenja u kojeg se vraća i Bjelovara iz kojeg dolazi. Dres Jesenja je nosio od siječnja 2019. do veljače 2020. godine.

Nakon izbivanja s futsal terena u klub se vraća i Matija Majcenić kojemu je Jesenje jedini futsal klub u kojem je igrao, a 2016. je došao u klub. Rođen je 25. ožujka 1991. godine.

Najveće pojačanja kluba je definitivno Josip Jurić. Rođen je 9. listopada 1991. godine, a futsal karijeru je počeo 2009. godine u zagrebačkom Kozakivu. Nastupao je još i za Uspinjaču, Square, Rugvicu, Osijek, Nacional te slovenske klubove Dobovec, Maribor i Litiju, iz koje i dolazi. Ima iza sebe i nastupe za hrvatsku reprezentaciju.

Jesenje je nizom pojačanja pokazao kako ima velike ambicije u nadolazećoj sezoni te kako žele nadmašiti rezultat iz protekle sezone kad su prije prekida natjecanja bili treći. Vjerujemo kako nas očekuje nikad uzbudljivija 2. HMNL – Zapad gdje bi mogla biti žestoka borba za prvo mjesto. Osim Jesenja i aktualnog prvaka lige, Novog Marofa tu su još Bjelovar, Futsal Pula te dva nova kluba na futsal sceni, MNE Veruda i Futsal Gorica.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Najava finala kroz video-prilog HNTV-a

Večerašnjim dvobojem u pulskom Sportskom centru “Mate Parlov” započinje finalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske. …

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje službenih osoba 5. kola

Vikend pred nama donosi utakmice 5. kola Lige za popunu 1.HMNL. Uoči posljednja dva kola …