Fabet kladionica

PREDSTAVLJAMO | MNE Veruda – Novi klub na hrvatskoj futsal sceni

Prije par dana je održana Završnica FavBet Gradskih Liga, a pobjednik ovog turnira je bila momčad MNE Veruda, ekipa iz Pule, koja je sinoć na svojim službenim stranicama objavila kako će u nadolazećoj sezoni 2. HMNL – Zapad imati svoj debi te smo se povodom toga javili i dopredsjedniku kluba, gospodinu Kreši Oreškoviću koji nam je rekao više o samom klubu i cjelokupnom projektu.

🔵 V ⚪ Ove sezone ekipa MNE Veruda poduzela je korak više i upustila se u avanturu natjecanja u 2. HMNL – Zapad. Ova…

Objavljuje MNE VerudaSubota, 1. kolovoza 2020.

Za početak bih Vas zamolio da mi kažete nešto više o samom projektu, tko se nalazi iza cijelog projekta i kako je došlo do toga da krenete u projekt zvan 2. HMNL – Zapad?

O samom projektu razgovaramo već neko duže vrijeme (period od 2 godine). Samo je bilo pitanje vremena kada će se realizirati. Osnivanje udruge započeli smo još krajem 2. mjeseca ove godine, ali kako situacija zbog pandemije nije bila bajna nismo u prvom navratu uspjeli to realizirati, ali nismo odustajali te smo krajem 7. mjeseca realizirali sve oko osnivanja malonogometnog kluba. Iza svega stoje svima poznata braća Husarić (Tedi i Elvir) te ja, najbolji prijatelj starijeg brata koji sam završetkom FER-a pronašao više vremena za pomoći oko kluba.

MNE Veruda je kao ekipa osnovana 2008. te momčad ima cijeli niz trofeja. Možete li istaknuti neke veće uspjehe ove momčadi?

Kao što ste naveli, osvojili smo završnicu FavBet gradskih liga. Zadnje dvije godine osvajači smo 3. najvećeg malonogometnog turnira, Moja ulica, moja ekipa. Ove godine se nadamo trećoj uzastopnoj tituli. Osvojili smo i razne turnire po Italiji, Njemačkoj i Istri.

Prije koji dan ste osvojili FavBet Završnicu gradskih liga. Vjerujemo kako će većinu momčadi činiti upravo igrači s kojima ste osvojili ovaj turnir. Očekujete li još koje novo ime?

Većinu momčadi činit će ekipa s FavBet završnice, ali zbog obaveza prema trenutnim klubovima par igrača se još dvoumi oko vraćanja u Puli i nastupanja u samoj 2. HMNL, ponajviše jer svi oko kluba volontiramo prvu sezonu jer smo preko noći realizirali polovicu snova. Nova imena su nam se već pridružila te nam se i dalje javljaju dobrovoljci za nastupanje i volontiranje u klubu.

Ime kluba nam nije potrebno objašnjavati (poznata gradska četvrt), ali recite nam malo više o samom grbu.

Sam grb je nastao kad i naziv MNE Veruda. Grb je 2008. napravio pokojni brat braće Husarić, Valter Husarić koji je ujedno i inicijator same priče i skupljanja škvadre.

Koje kanale promocije kluba već koristite i jesu li u planu još neki načini promocije kluba za širu javnost?

Osim Instagram profila, imamo i službenu facebook stranicu te će u narednom periodu biti podignuta web stranica na kojoj će biti vidljiv daljnji rad kluba te spomenuti svi turniri koje je ova ekipa osvojila. Izrađujemo još članske iskaznice te polo majice kako bi svi ljudi koji nas podržavaju, a ima ih velik broj, što će se pokazati na domaćim utakmicama, mogli kupiti i samim time podržati rad kluba. Domaće utakmice ćemo igrati u Sportskoj dvorani Mate Parlov.

Je li u planu i formiranje ekipa za mlađe uzraste?

Već imamo ekipu juniora te nam je u narednom periodu, ovisno o financijama, cilj formirati i mlađe uzraste.

Nakon Futsal Gorice bit ćete još jedan debitant u 2. HMNL – Zapad. Gorica najavljuje velike stvari. Koji je cilj MNK MNE Veruda u debitantskoj sezoni?

Naš cilj ovisi o sponzorima, koje još tražimo. Trenutno imamo našeg glavnog sponzora – Maling te ostale sponzore koji nam rješavaju ostale sitnice vezane uz klub, ali radi stabilnosti kluba u potrazi smo za još kojim većim sponzorom.

O Verudi iz medija

Hvala gospodinu Oreškoviću koji nam je ustupio slike i sretno MNE Verudi u drugoj ligi!

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Luka Suton: “Dat ćemo sve od sebe da se u Puli predstavimo u najboljem mogućem svjetlu!”

Ovosezonsko izdanje 1.HMNL došlo je do samog kraja. Preostala je još samo finalna serija, a …

VIDEO | Najava finala kroz video-prilog HNTV-a

Večerašnjim dvobojem u pulskom Sportskom centru “Mate Parlov” započinje finalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske. …