PRENOSIMO | Ustanik (ponovno) u središtu kontroverzi!

Splitski malonogometni drugoligaš ponovno je u središtu kontroverzi! Ovih dana kao da gledamo reprizu zbivanja iz 2013.godine kada se pokrenulo pitanje ustaštva u ovom splitskom klubu. Naime, tada su brojni mediji pisali o Ustaniku kao klubu u kojem se veliča Nezavisnu državu Hrvatsku (NDH) i koristi zabranjenu ikonografiju. Pravosudna su tijela tada presudila u korist splitskih “crnih” naznačivši kako nema elemenata kaznenog ni prekršajnog djela. No ipak, načelnik općine Tisno na otoku Murteru ovih je dana ponovno uburkao vode po pitanju Ustanika naglasivši kako neće dozvoliti nastup Ustanika na Murteru! Istina je da bi Ustanik kod Jezera trebao gostovati tek u 6.kolu proljetnog dijela sezone, no pokrenuta je lavina i Ustanik se još jednom našao na brojnim sportskim stranicama, al ne poradi njihovih sjajnih ovosezonskih rezultata, već zbog nećeg čemu ipak nije mjesto u sportu.
Podsjetimo, Ustanik je neporažen u dosadašnjih 8 kola natjecanja u 2.HMNL-jug, a za vodećom Crnicom zaostaje tek 2 boda. Splitski su “crni” jedini kiks upisali remiziravši u gradskom derbiju s Torcidom. Spomenimo i kako je Ustanik u ovu sezonu ušao znatno osnažen s prvoligaškim ambicijama. Na klupi je legenda hrvatskog futsala Nikola Tomičić, a u igračkom je kadru nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom.
Na koncu, prenosimo Vam nekoliko reakcija iz drugih medija o zabrani nastupa Ustaniku u Tisnom.

SPORTSKE NOVOSTI: Zabranio utakmicu i uputio pismo Šukeru: ‘Klubu iz Splita koji veliča ustaštvo zabranjujemo ulaz u dvoranu!’

INDEX: Načelnik Načelnik Tisnog poručio Davoru Šukeru: “Ustaški klub neće u našu dvoranu!”

ŠIBENIK.IN: Klarin javio Davoru Šukeru da zbog ustaškog grba ne dopušta splitskom Ustaniku nastup u Tisnom

VEČERNJI LIST: Zbog ustaške ikonografije načelnik zabranio klubu nastup u dvorani

ŠIBENIK.IN: Jezerani šokirani Klarinovom ‘no pasaran’ porukom klubu Luke Podruga

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …