Fabet kladionica

Baltazar osvajač 1. futsal veleučilišnih igara

Ovoga vikenda na terenima Nogometnog centra Šalate mogli smo gledati odlično futsal natjecanje 9 veleučilišta na 1. Veleučilišnim igrama. Na natjecanju su sudjelovali: ZŠEM, Libertas, Veleučilište Velika Gorica, TVZ, Algebra, RIT Croatia, Baltazar, Međimursko veleučilište Čakovec i Zdravstveno veleučilište Zagreb. Ekipe su bile podjeljene u 3 skupine po 3 ekipe, te su se nakon uzbudljivih  utakmica u skupinama, najuspješnije bile ekipe Libertasa, TVZ-a, Algebre i Baltazara koje su se plasirale u polufinale ovoga natjecanja. U polufinalu smo mogli vidjeti dvoboje koji su do samoga kraja bili napeti, pa krenimo redom.
Prvi polufinalni par su bili veleučilišta Libertas i TVZ. Libertas je u svojoj skupini suvereno nadvladao ZŠEM i Veleučilište velika Gorica uz impresivnu gol razliku 13-1. Na krilima trojca Banek-Čirjak-Jukić činilo se da ih ništa ne može zaustaviti na njihovome putu prema finalu. Ali tako nije mislila ekipa TVZ-a, koja je u svojoj skupini prošla nakon visoke pobjede protiv RIT Croatia, te tjesnog poraza od Algebre 3:2. Libertas je u susret krenuo odlučno, te se je već na samome početku i poveo nakon jedne solo akcije raspoloženoga Savića. No to nije previše uzdrmalo ekipu TVZ-a te su i dalje borbeno i ambiciozno tražili put prema golu Libertasa. Ipak i kada su uspjeli izigrati obranu Libertasa, tu se uvijek iznova pojavljivao odličan i nepremostiv Jukić, čuvar mreže Libertasa. Na kraju se ispostavilo da je upravo gol Savića sa početka utakmice odlučujući pogodak koji je poveo ekipu Libertasa u veliko finale.

U drugom polufinalnom susretu vidjeli smo dvoboj Algebre i Baltazara. Algebra pod vodstvom odličnog Gradinščaka na golu ipak je bila još samo jedna prepreka pored finale za uigrani, moderni i jaki Baltazar pod vodstvom stratega Koraba Morine. Algebra je odličnim igrama zaslužila prvo mjesto u svojoj skupini, te su se sa pravom nadali da upravo oni mnogu iznenaditi ekipu Baltazara. Isto tako ekipa Baltzara je nakon početnog zagrijvanja u skupini gdje je pobjedila ekipe Zdravstvenog veleučilišta i Međimurskog veleučilišta Čakovec znala da ne smiju dopustiti nikakvo iznenađenje. Upravo na krilima raspoloženog Marija Rašića i Totha, te uz dolazak kapetana Tomića, ekipa Baltazara je prošla kroz polufinale neokrznuta, te sa 4:0 nadigrala ekipu Algebre.

Sve je bilo spremno za veliko finale, ali prije toga odigrana je utakmica za 3. mjesto, gdje su se susrele ekipe TVZ-a i Algebre. Ovo je zasigurno bio neizvjstan dvoboj do samoga kraja, jer prvo u vodstvo dolazi ekipa Algebre, zatim sve preokreće ekipa TVZ-a, da bi na kraju sve na početak vratila ekipa Algebre, te je utakmica završila rezultatom 2:2. Pristupilo se raspucavanju penala, gdje je junak ponovno bio golman Algebre, Gradinščak, koji je sa 2 obranjena penala donio pehar za 3. mjesto svojoj ekipi, a sebi zaslužio titulu najboljeg golmana turnira.

Dugo očekivano finale između Libertasa i Baltazara je opravdalo sva očekivanja, bio je to atraktivan susret dvaju protivnika koji su sve karte bacili u napad. Tako je ekipa Baltazara u prvom poluvremenu došla do velikoga vodstva od 5:0, Rašić je zabijao kao na traci, te kada su već svi otpisivali ekipu Libertasa, u drugom poluvremenu istrčava neka druga ekipa Libertasa na teren. Sve konce svoje ekipe je vukao odličan Banek, nažalost prije ove utakmice ekipu je zbog obaveza napustio Čirjak, te je ekipa Libertasa bila dosta oslabljena. Usprkos tome, u drugome poluremenu ekipa Libertasa postiže 3 pogotka, te su uz posjed lopte i igru golmana igrača izluđivali obranu Baltazara. U tim trenucima činilo se kako je ekipa Libertasa na korak do senzacije, te se gol mogao osjećati u zraku. Ipak, ekipa Baltazara i čuvar mreže Knežević imali su dovoljno koncentracije i snage da do kraja utakmice održe svoju mrežu netaknutom, te je utakmica završila rezultatom 5:3 za ekipu Baltazar!

Zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju, te sa radošću možemo najaviti nove, još veće veleučilišne igre na terenima NC Šalate u proljeće godine ispred nas. S time smo završili ovaj bogati akademsko-sportski program na terenima NC Šalate, čestitke svim ekipama na prikazanim igrama, a onima najuspješnijima na osvojenim trofejima.

1. MJESTO: BLTAZAR
2. Mjesto: Libertas
3. Mjesto: Algebra
4. Mjesto: TVZ
5. Mjesto: Čakovec
6. Mjesto: ZŠEM
7. Mjesto: Veleučilište Velika Gorica
8. Mjesto: RIT Croatia

Najbolji strijalac: Mario Rašić (Baltazar)
Najbolji golman: Igor Gradinščak (Algebra)
Najbolji igrač: Mislav Banek (Libertas)

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Osijek u spektaklu u neizvjesnoj završnici slomio Crnicu!

Osijek je pred svojim navijačima ugostio ekipu Crnice, a svi oni koji prisustvovali utakmici mogli …

Square pobjedom protiv Torcide do trećeg mjesta!

Na splitskim Gripama snage su večeras odmjerili Torcida i Square. U prvom poluvremenu domaćini su …