Fabet kladionica

Futsal Cup Zagreb 2013

VI. MEĐUNARODNI FUTSAL TURNIR  KADETA I JUNIORA

FustalCupZagreb2013-logo-1
“FUTSAL CUP ZAGREB 2013“

 

Preostalo je nešto više od mjesec dana do početka šestog izdanja najprestižnijeg međunarodnog futsal turnira Zagreb 2013. Ovogodišnje izdanje turnira održava se 29. lipnja, a bit će najbrojnije do sada. Turnir na kojem nastupaju isključivo mlađe kategorije ove godine održat će se na dvije lokacije, u Nogometnom centru Šalata u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajama te u ŠRC Megaton, a u organizaciji malonogometne FutsalCupZagreb2013-foto-ekipa2akademije Nacional Gimka.

Ove godine turnir se održava u proširenom izdanju. Osim u kategoriji kadeta na turniru po prvi puta nastupaju i juniorske selekcije. Dvije osobe koje stoje iza ovog projekta dobro su poznate ljubiteljima hrvatskog futsala, a za obojicu se može reći da su institucije ovoga sporta. Naravno, riječ je o Kujtimu Morini, kapetanu Nacionala i Matiji Đulvatu, igraču Alumnusa.

U kratkom razgovoru Matija Đulvat je naglasio kako su kroz ovaj turnir prošli mnogi današnji reprezentativci Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Srbije te da im je iskustvo koje su stekli igrajući kvalitetne utakmice na turniru zasigurno pomoglo da stasaju kao igrači.

Đulvat je također nadodao: “Ono što smo 2007. godine napravili bio je pionirski pokušaj sa organiziranjem futsal turnira za mladež u Europi i svijetu, a sve se razvilo u priču tako da se danas slični turniri organiziraju i u mnogim drugim zemljama te smo zbog toga iznimno ponosni. Kako naš turnir ima najdužu tradiciju upravo zbog toga smo htjeli napraviti dodatan FutsalCupZagreb2013-foto-ekipa1iskorak pa smo ove godine odlučili organizirati turnir s 24 momčadi u dvije kategorije kako bi se omladinski pogoni futsal klubova još bolje povezali i kako bi se stvorila nova poznanstva koja će se koristiti u daljnjem razvoju našeg sporta pred kojim je blistava budućnost.”

Naglasimo kako su dolazak na turnir potvrdile mnoge eminentne momčadi iz svijeta futsala, a neće izostati niti najbolje hrvatske škole nogometa za koje će ovaj turnir zasigurno biti jedno zanimljivo i vrlo kvalitetno iskustvo. U dosadašnjih pet izdanja ovoga turnira najuspješnija momčad bila je MNK Uspinjača koja je čak 3 puta osvajala trofej. Ove godine naslov će braniti CSO Montage iz Budimpešte.

Svaka momčad će tijekom turnira igrati tri utakmice u skupini. Nakon regularnog dijela po skupinama prvoplasirane momčadi iz svake skupine ostvaruju plasman u polufinale, a pridružit će im se i najbolja drugoplasirana momčad. Kvalitetan futsal je zagarantiran, stoga sve ljubitelje ovoga sporta pozivamo da u što većem broju dođu pogledati utakmice.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

PREDSTAVLJAMO | Turnir “SAMI PROTIV SVIH 2022.”

Od 6. do 12. lipnja 2022. dom Hrvatskog malonogometnog kluba (HMNK) Rijeka, kultna Dvorana Dinko …

Tribunj pobjednik Murterske lige!

Trijumfom Tribunja jučer je završeno natjecanje Murterske lige! Tribunj je u finalu nadigrao Fortunu drage …