Fabet kladionica

PR oglas | Prvo izdanje Turnira kvartova počinje 6. lipnja u Zagrebu

Član futsal momčadi Nacional i bivši hrvatski  reprezentativac odlučio je  organizirati najveći vanjski malonogometni turnir u Hrvatskoj – Turnir kvartova.

“Znamo da je postojao sličan turnir, koji je okupljao pojedine kvartove Grada Zagreba, ali moj tim i ja vidjeli smo potrebu za većom organizacijom. Mali nogomet počeo se dodatno razvijati posljednje četiri godine, upravo u kolijevci malog nogometa, po kvartovima, te smo došli do ideje popularizirati ovaj turnir kao broj jedan u Zagrebu. Vidjevši do sada da se uglavnom na turnire prijavljuju ekipe pod nazivom kvarta, dodatno nas je potaknulo da budemo sigurni da je ovaj projekt za sve zaljubljenike malog nogometa”, započeo je Morina te pojasnio u čemu je razlika ovog turnira u odnosu na ostale.

“Za početak, u ovom će svi igrači iz iste ekipe morati biti iz istog kvarta. Međutim, iz svakog kvarta može se prijaviti neograničen broj ekipa. Bitno je samo da svaki od tih igrača prijavljene ekipe ima adresu stanovanja iz istog kvarta. Time ćemo dobiti borbu unutar svakog kvarta, a na kraju saznati tko je broj jedan u gradu. Osim turnira u Zagrebu, krenut ćemo i s turnirom po drugim gradovima, u Splitu, Zadru i Rijeci, a nakon toga slijedi završni mega spektakl Turnir gradova Hrvatske!”, otkriva Korab Morina.

Pokretanje ovako velikog i zahtjevnog projekta iziskuje dobru organizaciju, ona je temelj svega…

“Osim Nogometnog centra Šalate, koji ima iskustva u organizaciji mnogih turnira, s nama su još partneri i stručnjaci u svijetu digitalnog sporta SPORTME, te medijski pokrovitelji turnira, Goal, koji će informirati širu javnost o prijavama, tijeku i događajima sa svakog turnira”, kaže Morina te pojašnjava proces prijave momčadi za Turnir kvartova:

“Turnir počinje 6. lipnja, na terenima Nogometnog centra Šalata na Zagrebačkom velesajmu. Prijave će se moći obaviti putem posebne internetske stranice za turnir; http://www.sportme.eu/ turnir na kojoj se nalaze i sve ostale informacije. Prijave su već krenule tako da pozivamo sve zainteresirane ekipe da se što prije prijave na ovaj spektakl.”

Turnir kvartova će zbog masovnosti imati i specifičan sustav natjecanja.

“Turnir je ograničen na 32 kvarta koji će se boriti po skupinama, gdje će svaka ekipa imati osigurane tri utakmice kako bih pokazali što znaju, a nakon toga ćemo kroz ‘knock out’ sistem dobiti najbolje od najboljih ekipa. Sve utakmice će se igrati sistemom 5+1, na umjetnoj travi, s akumuliranim prekršajima uz profesionalne suce i delegate. Također smo osigurali bogati nagradni nagradni fond, za najbolje prve četiri plasirane ekipe. Kako bih cijeli ovaj spektakl dobio završnicu kakvu i zaslužuje, finalni dan planiramo organizirati na Trgu bana Josipa Jelačića, središnjem trgu svih Zagrepčana i Hrvata, gdje bi dodali još jedan draž i motiv svim ekipama koje će sudjelovati u ovom natjecanju.”

Korab Morina uvjeren je kako Turnir kvartova ima svjetlu budućnost, posebice jer je projekt orijentiran na cijelu Hrvatsku.

“Cilj nam je u bližoj budućnosti da svi veliki gradovi u Hrvatskoj dobiju pobjednike turnira kvartova svakog grada, te da se kvartovske amaterske ekipe imaju prilike boriti za najbolju amatersku kvartovsku ekipu u državi. Zasigurno da će mi biti osobni izazov, ali i cijelom organizacijskom timu, da ovaj projekt na svim njegovim područjima bude na najvišoj mogućoj razini, te da se vrati onaj ponos kvartovskog hakla u sve kvartove u gradovima diljem države”, zaključio je Korab Morina.
turnir-kvartova-grada-zagreba-660

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal DInamo pobjednik turnira u Gospiću!

U sjeni Superkupa na kojem su nastupile četiri najbolje hrvatske momčadi iz prošle sezone, i …

Luka Perić u dresu Futsal Dinama!

Luka Perić novo je pojačanje Futsal Dinama! 25-godišnji reprezentativni pivot u redove zagrebačkih “plavih” dolazi …