Fabet kladionica

1. HMNL | Izabrali ste najbolju momčad sezone!

Dragi čitatelji CROfutsal portala,

Nakon što smo tijekom sezone održali već tradicionalni izbor za najboljeg igrača Hrvatske, popularni Trofej CROfutsal, ovaj tjedan smo započeli novu tradiciju, a to je izbor za najbolju momčad, najboljeg trenera te najboljeg igrača (MVP-a) 1. HMNL. U sklopu ovog izbora ste tako birali najboljeg igrača na poziciji vratara, zadnjeg obrambenog, lijevog i desnog beka te pivota. Uz to ste birali i najboljeg trenera u netom završenoj sezoni te najboljeg igrača našeg najelitnijeg klupskog natjecanja. U izboru je sudjelovao 741 čitatelj.

U nastavku Vam donosimo rezultate ovog izbora:

NAJBOLJI VRATAR
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. Žarko Luketin 459
2. Filip Bašković 224
3. Franko Bilić 27
4. Zoran Primić 20
5. Josip Bilandžić 11

Na vrhu izbora za najboljeg vratara 1. HMNL u protekloj sezoni su “jedinice” finalista prvenstva. Žarko Luketin, golman Futsal Pule je dobio dvostruko više glasova od golmana Novog Vremena, Filipa Baškovića te ste ga tako izabrali za najboljeg vratara netom završene sezone.

NAJBOLJI ZADNJI OBRAMBENI
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. Toni Jelavić 406
2. Dean Moravac 243
3. Josip Juretić 38
4. Stjepan Perišić 32
5. Duje Kustura 22

Kao i u izboru za najboljeg vratara, i u izboru za najboljeg zadnjeg obrambenog je vodeći dvojac imao daleko najviše glasova. Toni Jelavić, igrač Novog Vremena je imao 163 glasa prednosti ispred igrača Futsal Pule, Deana Moravca te je najbolji zadnji obrambeni po Vašem izboru.

NAJBOLJI LIJEVI BEK
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. Blago Gašpar 249
2. Niko Vukmir 239
3. Duško Martinac 116
4. Rafinha 69
5. Mirko Hrkać 68

Najnapetija borba se odvijala za najboljeg lijevog beka, a ponovno je vodeći dvojac bio iz redova dva finalista. Igrača Novog Vremena, vodećeg Blagu Gašpara iz Novog Vremena i drugoplasiranog Niku Vukmira iz Futsal Pule je dijelilo tek 10 glasova.

NAJBOLJI DESNI BEK
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. Pulinho 490
2. Marko Kuraja 89
3. Marko Gašpar 85
4. Kristian Čekol 47
5. Marinko Šamija 30

Daleko najveći broj glasova u ovom izboru je dobio Pulinho, desni bek aktualnog prvaka (490 od 741 glasa). Četiri boda prednosti ispred beka Vrgorca, Marka Gašpara su beku Squarea, Marku Kuraji donijela drugo mjesto na ljestvici za najboljeg desnog beka.

NAJBOLJI PIVOT
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. David Mataja 303
2. Luka Suton 257
3. Antonio Sekulić 88
4. Ivan Gotovac 69
5. Zvonimir Šućur 24

Još jedna vrlo zanimljiva “borba” i to ponovno između igrača iz redova finalista se odvila u izboru za najboljeg pivota lige. Davida Mataju iz Futsal Pule i Luku Sutona iz Novog Vremena je dijelilo 46 bodova, a Puležanin je na kraju izabran za najboljeg.

NAJBOLJI TRENER
POZICIJA TRENER GLASOVI
1. Frane Despotović 406
2. Ivan Božović 206
3. Duje Maretić 53
4. Antun Bačić 51
5. Mladen Perica-Štrla 25

“Dvoboj” za titulu najboljeg između dva ovogodišnja finalista se odvio i u kategoriji najboljeg trenera. Frane Despotović, strateg Puležana je zahvaljujući prednosti od 200 glasova zauzeo vodeće mjesto ispred trenera Makarana, Ivana Božovića.

NAJBOLJI IGRAČ (MVP)
POZICIJA IGRAČ GLASOVI
1. Toni Jelavić 253
2. David Mataja 104
3. Žarko Luketin 78

U kategoriji u kojoj ste birali najboljeg igrača prvenstva ste imali i najveći broj igrača u izboru, a s više od trećine Vaših glasova za najboljeg igrača ste odabrali Tonija Jelavića.

Za kraj zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom izboru te čestitamo svima koje ste izabrali za najbolje u gore navedenim kategorijama. Najbolji su, dakle:

VRATAR ŽARKO LUKETIN
ZADNJI OBRAMBENI TONI JELAVIĆ
LIJEVI BEK BLAGO GAŠPAR
DESNI BEK PULINHO
PIVOT DAVID MATAJA
TRENER FRANE DESPOTOVIĆ
MVP TONI JELAVIĆ

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Pojačanja u županjskom drugoligašu!

U sjeni prvoligaških transfera zanimljiv prijelazni rok bilježimo u Futsal Olimpijcu. Drugoligaš iz Županje je …

Bartul Ora prvo pojačanje “Studenata”!

Nakon niza produženja ugovora splitski prvoligaš, momčad AFC Universitasa je dovela i prvo pojačanje za …