Fabet kladionica

Aktivirala se Komisija

Drago nam je izvijestiti vas kako se Komisija za mali nogomet HNS-a konačno aktivirala i da konačno su počeli raditi svoj posao. Komisija aktivirala na način da sada aktivno sudjeluje u sputavanju razvoja futsala na području Hrvatske- s tim da gospoda u futsal vladi i na međunarodnom planu aktivno čine sve kako bi što više zaustavili razvoj futsala kojem eto nisu doprinijeli niti malo.

Naime,

  • nakon što je komisija prepustila klubovima da se brinu sami o sebi,
  • nakon što je “Kutija” ponovno dobila dozvolu za igranje po nakaradnim pravilima,
  • nakon što su zaustavili bilo kakvu inicijativu za promjenu stanja u futsalu
  • nakon što su propustili iskoristiti zamašnjak  koji je mogao dati EURO
  • nakon što u proteklih pola godine nije donesena niti jedna odluka spomena vrijedna
  • ……

drago nam je izvijestiti vas da je tome sada kraj i da Komisija okreće novu stranicu pa će vas od sada aktivno sputavati u razvoju vaših klubova kako slučajno se ne bi sami isčupali iz gliba u kojem vas drže već 20 godina. Komisija je tako postala aktivni čimbenik u spriječavanju rada i razvoja na području Republike Hrvatske te nam je stoga posebno drago izvijestiti vas kako je svoje djelovanje Komisija proširila na međunarodni plan i da sada aktivno djeluje na tome da i na međunarodnom planu zaustavi u povojima misao tuzemnih futsal zaljubljenika da je futsal u Hrvatskoj u razvoju ili da će ikada izaći iz gliba u kojem je sada.

Komisija je time počela ispunjavati svoj dugogodišnje zacrtane ciljeve koji se kriju pod krilaticom “Plan 1” koja je skovana u restoranu Plavi 9 i koja označava plan rada Komisije od jedne točke koja glasi. “Pod svaku cijenu spriječiti razvoj futsala”.

Dočekali smo i taj dan da se plan počeo aktivno provoditi na svim razinama vlasti dok još uvijek čekamo press konferenciju na kojoj će biti predstavljen.

No i bez press konferencije plan se počeo provoditi u cijelosti. Naime, momčad Osijek 031 koja je već par mjeseci u natrag pokazivala degutantne primjere razvoja, rada i apsolutne ljubavi prema ovom sportu sada je prelila čašu te se odazvala pozivu za međunarodni turnir na Kosovu čime je prekršila niz odredbi “Pravilnika Komisije o sprječavanju rada i razvoja”, “Pravilnika Komisije ima li tu mene” i naravno smjernice brošure komisije “Razvoj futsala – kako ga spriječiti”.

Komisija stoga retroaktivno donosi odluku kojom sprječavamo takvo ponašanje kako bi u korijenu sasjekla zlo zvano razvoj. Inače iz pouzdanih izvora do nas je stigla vijest kako se je nakon ove odluke Komisije pred Rusanovom spontano okupil0 mnoštvo građana koji su klicali članovima Komisije te su se mogli čuti i vidjeti parole poput “Dolje futsal – gore vlada”, “Bolje loj nego znoj” i sl. nakon čega su svi zapjevali i službenu himnu Komisije “Meni treba lova” naše poznate kantautorice Simone čiji spot donosimo u nastavku teksta:

 

Nadamo se na kraju da ćete razumjeti našu potrebu da napišemo ovaj ironični tekst i također da razumijete naš nedostatak potrebe da čujemo drugu stranu jer da mi djelujemo u savezu kod koje se sve radi po PS-u pomislili bi kako su zasigurno imali razlog ovakvog poteza. No kako vidimo što se i kako radi te koliko se pravila natežu i mijenjaju za ostanak na vlasti odlazak na međunarodni turnir je morao dobiti zeleno svijetlo bez obzira na odluke

 

Pročitajte u nastavku o čemu je riječ:

Izvršni odbor HNS-a (a ne komisija za mali nogomet) zabranio je futsal klubu Osijek 031 odlazak na jaki međunarodni futsal turnir ‘Balkan futsal kup 2012‘ koji se igra na Kosovu. Podsjetimo, turnir je trebao startati idući tjedan, a na njemu su trebali sudjelovati domaćin, ekipa Bessa iz Peći te momčadi iz Albanije i BiH. Naš klub pozvan je kao predstavnik Hrvatske te smo taj poziv s veseljem prihvatili. 

Ipak, došlo je do nekih neslaganja iz vrha HNS-a koji nam je zbog toga i zabranio odlazak na Kosovo. Podsjetimo kako to nije prva kazna saveza za naš klub, prošlu smo dobili prije 7 dana kada nam je oduzeto 3 boda unatoč pogrešci u samom savezu. O tome više možete pročitati ovdje.

Klub je prihvatio poziv 11.11.2012., a 14.12.2012. iz HNS-a su nam poslali novo pravilo u kojemu moramo dobiti poziv saveza, a HNS ne priznaje Kosovo dok recimo engleski, švicarski, albanski, talijanski… klubovi mogu bez problema tamo igrati. Zanimljivo je kako je taj pravilnik na snagu stupio tri dana nakon našeg prihvaćanja gostovanja na turniru.

Ukoliko klub odigra turnir, mogao bi dobiti velike novčane kazne, oduzimanje bodova pa čak postoji i mogućnost gašenja kluba i kažnjavanja  zabranom sudjelovanja u futsalu u razdoblju od godinu ili dvije dana. Upravo zbog toga, ispričavamo se svima na Kosovu zbog ove situacije, žao nam je i zbog organizatora. Nadamo se da će imati na umu u budućnosti to da hrvatski klubovi ne smiju igrati na tim turnirima. Velike isprike upućujemo i gospodinu Dejanu Djedoviću koji je zadužen za organizaciju svega.

 Kako bismo Vam samo dokazali o čemu se radi, treba napomenuti kako se turnir igra pred punom dvoranom (2.500 gledatelja već je najavilo dolazak u dvoranu) i izravnim televizijskim prijenosom svih utakmica. Smještaj je bio osiguran u vrhunskom hotelu, sa svim pogodnostima, a klubovima je bilo osigurano apsolutno sve! Nažalost, nakon našeg otkazivanja, kup je morao biti otkazan zbog nedostatka momčadi, a možete misliti koliko će teško biti objasniti sponzorima (multinacionalnim kompanijama) zašto je do ovoga došlo.

Sada čekamo dopis saveza koji ćemo isto tako objaviti na našim stranicama kako bi vidjeli zbog čega nam nije dopušten odlazak na Kosovo te čuli njihovu stranu.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Duje Maretić i Olmissum objavili nastavak suradnje!

Dva dana uoči odlučujućeg (posljednjeg) kola 1.HMNL u kojem Olmissum dočekuje dubrovački Square, iz redova …

Universitas domaćin kadetske i juniorske završnice prvenstva Hrvatske!

Splitski Universitas biti će domaćin završnih turnira kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske! Odluka je to …