CROfutsal sretan ti 13ti rođendan!

13 punih godina je prošlo otkada se na intrnetu pojavio CROfutsal. U vremenu kada je internet bio još u povojima (bar kod nas) i kada nije bilo Facebook-a, Twitter-a i Instagrama CROfutsal je skromno započeo za skupljanjem informacija o klubovima, igračima, terminima utakmica…. Zaista je tada trebalo krenuti od apsolutne nule…. od loga klubova na dalje.

A sad je internet prepun informacija o svemu pa tako i o futsalu. Futsal je danas u Hrvatskoj medijski puno bolje praćen, a mi  vjerujemo da smo tome bar malo doprinijeli.

Portal je pripreman još od rujna 2005 kao pilot projekt da bi 01.12. dobio i svoje ime – CROfutsal na adresi crofutsal.com. 12.12.2005 objavili smo portal i na taj dan slavimo rođendan portala.

Štošta toga se u međuvremenu promijenilo, a kako i ne bi. Mi smo vršnjaci sa nekim igračima koji su se tek rodili te daleke 2005. Teško je ne biti malo sjetan i riskirati da zazvučimo patetično no zaista je veliki put iza nas i mnogi, puno komercijalniji projekti od ovog, nisu se do danas održali.

Na žalost voljeli bi reći kako je budućnost ovog projekta svijetla. Nailazimo na slabo ili nikakvo razumijevanje klubova, HNS-a i sponzora i samo je pitanje vremena,ukoliko se nešto drastično ne promijeni,  kada ćemo morati završiti ovaj projekt. Prošle godine smo po prvi puta morali samostalno financirati hosting na serverima, domenu… tako da smo od ove godine i na taj način počeli financirati ovaj projekt vlastitim novcem što na duge staze je neodrživo.

Spiritus movens portala je i dalje ostao Jerko dok sam ja, radi osobnih problema koji su se u međuvremenu pojavili,  preuzeo tek ulogu tehničke osobe portala koja nastoji koliko toliko pomoći Jerku. Naravno tu su i drugi suradnici, bivši i sadašnji, portala koji nam pomažu da dođemo do vijesti i kojima ovim putem želimo se zahvaliti. Prijateljstva nastala iz ovog projekta zasigurno su najveća nagrada koju smo dobili!

Neki od tih prijatelja više nisu s nama i naše misli su s njihovim obiteljima.

I dalje vjerujemo kako ćemo uz  pomoć naših futsal prijatelja i svih onih kojima je budućnost futsala važna pronaći način da ovaj projekt nastavi širiti informacije o futsalu i podizati popularnost ovog sporta kod nas. 13 godina rada nam daje pravo da u to vjerujemo….

Na kraju hvala svim čitateljima na podršci i prijateljstvu tokom ovih 13 godina!

 

CROfutsal tim

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | MNK Knin objavio snimku klupske himne

U vrijeme kada je silom prilika natjecanje 2.HMNL-jug obustavljeno, zanimljiva vijest dolazi nam iz Knina. …

1. HMNL | AFCU se pobjedom maknuo sa zadnjeg mjesta!

U dvoboju 7. kola 1. HMNL koji ste mogli pogledati i na TV ekranima vidjeli …