Dobovičnik traži podršku navijača

Dobovičnik želi podršku slovenaca u Hrvatskoj

Slovenija je izvukla najtežu moguću grupu sa Španjolskom i Ukrajinom, ali ima samo kratki put do Zagreba, i izbornik Andrej Dobovičnik se nada da će podrška svojih navijača pomoći protiv favorita.

Slovenija se nada prvoj pobjedi na prvenstvima

Prijašnja pojavljivanja Slovenije na UEFA Futsal EURO završnicama, 2003. i 2010. godine, rezultiralo je sa pet poraza, i neće im biti lako niti ovoga puta dok u grupi B startaju u prvenstvo protiv nositelja naslova Španjolske, samo da bi u idućoj utakmici dočekali dva puta srebrne Ukrajince. Ipak, izbornik Andrej Dobovičnik je rekao za UEFA.com da bez pritiska, i sa kratkim putem pred navijačima do hrvatske prijestolnice, sve biva mogućim.

UEFA.com: Jeste li dobili najteži mogući početak u prvenstvo protiv Španjolske?

Andrej Dobovičnik: Apsolutno. Bilo koja druga momčad bi bila lakši suparnik od Španjolske. Kao što sam i prije rekao igračima, odlazimo na prvenstvo opušteni i bez pritiska, stoga je sve moguće. Španjolska je fantastična momčad.

UEFA.com: Kako biste ocijenili Ukrajinu? Što znate o njima, kakav su tip momčadi?

Dobovičnik: Njihova je momčad sastavljena isključivo od profesionalnih igrača. Istina je da nismo igrali sa njima dugo vremena. No, na prošlim europskim prvenstvima su se pokazali kao prava sila.

UEFA.com: Jeste li zadovoljni biti u grupi u Zagrebu, relativno blizu Slovenije?

Dobovičnik: Bilo je par pozitivnih stvari u ždrijebu. Jedna od njih je definitivno činjenica da igramo u Zagrebu, pa će naši navijači imati kraći put. Stoga možemo očekivati podršku u gladateljstvu. Posebno ćemo ju trebati u drugoj utakmici, i ja se nadam da će navijači doći u velikom broju kako bismo zajedno postigli rezultat. Druga pozitivna stvar je da ako prođjemo u drugi krug, što će biti izrazito teško, igrali bismo protiv momčadi koje su slabije od Ukrajine.

Navijači nam mogu dati dodatnu snagu, dodatnu motivaciju igračima, koja ih može podići da igraju preko svojih sposobnosti, i ja se nadam da ćemo zajedno prirediti iznenađenje. Vjerujem u ovu momčad i vidim prvenstvo kao težak, ali ugodan izazov.

 

Tekst: Rok Sinkovc/uefa.com

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

BELGIJA | Halle-Gooik našeg Jelovčića 100%-tan na otvaranju sezone!

Nakon što je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u aktualnom prvaku Hrvatske, omiškom …

EURO 2022. | Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba!

Od 19. siječnja do 6. veljače u Nizozemskoj će se održati Europsko prvenstvo, prvo izdanje …