Elvis Uravić bez dlake na jeziku o “Slučaju Potpićan”

Proteklih dana do nas je došla vijest kako je istarski prvoligaš Albona Potpićan ’98 pred izbacivanjem iz natjecanja zbog ustanovljene kardinalne pogreške u procesu fuzije dva istarska kluba. Naime, u procesu fuzije Potpićan ’98 je kao klub ugašen, te je klub nastavio funkcionirati s novim OIB-om, a igrači koji su jesenski dio sezone nastupali za Potpićan ’98 registrirani su za novi klub. Načinjena je tako kardinalna pogreška, jer je Albona Potpićan ’98 trebao zadržati OIB dosadašnjeg prvoligaša kako bi zadržali njegova prava. Informaciju nam je potvrdio predsjednik plenuma prvoligaša Ivica Đolo, no kako od vodstva natjecanja nismo dobili službenu obavijest ipak se nismo odlučili iznositi u javnost cijeli slučaj.
No ipak, cijenjeni sportski novinar portala istrasport Elvis Uravić objavio je članak u kojem donosi izjavu Ivice Đole i povjerenika za natjecanje Daria Skendera. Članak je to koji je po svemu sudeći pokrenuo lavinu reakcija prema cijenjenom novinaru, na što je sam Uravić reagirao člankom koji Vam prenosimo u cijelosti.

KAD BI BILO VIŠE TAKVIH RUŠITELJA, NIKAD SE KLUB NE BI URUŠIO

Nakon jučerašnjeg teksta kojeg sam napisao, anonimni komentatori su me verbalno napali sa poantom kako ja rušim Albonu Potpićan 98. Kako sam od tog teksta mnogo vremena proveo u autu, razmišljajući, odlučio sam da napišem ovaj tekst, prije tog famoznog sastajanja Komisije za propise u utorak.
Rijetko pišem ove „urbi et orbi“ proglase, ali imam osjećaj da sam sposoban biti okarakteriziran kao jedan od krivaca za eventualno izbacivanje Potpićanaca iz lige pa ovog puta želim preduhitriti te laži koje ponavljanjem postaju istina.
Nemam problema sa kritikama i kada je prije par godina Alen Lalić rekao „smiri se dečko s tim napadima“, dobronamjerno čini mi se danas, stao sam na loptu, iako sam i dalje razmišljao u istom smjeru. Nemam problema ni kada Patrik Drndić ispred solidno popunjene terase kafića viče na mene i vrlo lako tada suzbijem unutarnju želju da ga nokautom zamolim da se stiša.
Ali, kada me napadnu ljudi čija bi se ljubav prema potpićanskom malonogometnom klubu najlakše izmjerila netbankingom, kad bi postojala financijska transparentnost, onda je vrijeme da zaustavimo lavinu. Neću dozvoljavati da „poene“ sakupljate na mojem imenu.
Meni, koji svaku domaću utakmicu platim ulaznicu, i nastaviti ću, iako ne bih trebao, ako ništa zbog novinarske akreditacije – meni ćete govoriti da rušim klub, i to Vi čija ljubav prema tom klubu varira ovisno od platežne moći kluba.
Meni, koji sam 2015. godine, nakon što sam pola prošlog desetljeća vodio blog, besplatno napravio web stranicu kluba, a onda i šest mjeseci istu za istu svotu ažurirao – Vi ćete mene uzimat’ u usta? Nikada, ali nikada, nisam od kluba primio ni želio kune, a dao sam mu mnogo više od ništa. Bolji omjer uloženog i dobivenog od mene imaju tek rijetki.
I sada, Uravić ruši klub. Ta je budala (i ne jedina od labinskih novinara) potpuno neprofesionalno mjesec i pol dana znala da će „majstori“ prekršiti pravilnike, i na to, indirektno – preko posrednika, upozoravala, ali i cijelo vrijeme o tome „šutila“ u medijima.
Niti jedan tekst na tu temu nije napisan svo to vrijeme, iako je trebao biti po svim novinarskim postulatima, a kada sam prenio izjavu eminentne osobe u hrvatskom futsalu bez dodavanja svog dojma (!), onda sam postao rušitelj kluba.
A ako za eventualno izbacivanje kluba iz lige mislite okriviti mene, onda Vas molim da mi dodate epitet „najmoćniji novinar u hrvatskom sportu“, kako ne bi bilo toliko suludo.
Potpićan 98, ma kako god se zvao, bio bi (puno organiziraniji) normalan klub da ima više takvih “rušitelja”, koji su mu nešto dali bez da su htjeli nešto zauvrat, nebitno bila to premija, posao, samopromocija ili nešto četvrto… Nažalost, sve je više onih koji ljubav prema klubu iskazuju samo na tipkovnici, sakriveni iza nadimaka. E, uz takve, urušavanje kluba nije nemoguće.

 

Sportski pozdrav,
preplašena marioneta

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Jezera, Futsal Pula i Brod slavili u dvobojima regionalnog kupa

Jučer su odigrani prvi susreti malonogometnog kupa Hrvatske po regijama. U svakoj regiji odigran je …

SUPERKUP | Olmissum – Uspinjača 25. rujna u Omišu!

Prvak 1. Hrvatske malonogometne lige, Olmissum i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa, Uspinjača Gimka će 25. rujna s početkom …