“Futsal revolucija” | Prvoligaši prijete prekidom natjecanja!

Smjenom Ive Zokovića s mjesta člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, pokrenuta je “Futsal revolucija”! Nema više nikakve dvojbe; nakon ovoga više ništa neće biti kao prije. Glavnina prvoligaša je složna, te traže da se ultimativno ispune 3 uvjeta, u protivnom će prikinuti sva natjecanja!
Aktualni prvak i osvajač kupa Nacional Zagreb, koji je od prvog dana čvrsto stao uz smijenjenog Zokovića, na svojim je službenim stranicama objavio priopćenje u kojem donose svoje zahtjeve prema HNS-u. Priopćenje Vam prenosimo u cijelosti:

U utorak će se održati sastanak svih hrvatskih futsal klubova i biti će poslan ultimatum čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, ovog će se vikenda odigrati 13. kolo 1. HMNL, a onda slijedi prekid svih natjecanja do ispunjenja tri uvjeta, a o kojima su već upoznali odgovorne ljude iz HNS-a. Većina klubova je suglasna oko naših zahtjeva. međitim imamo tri “nebitna” kluba koji ne žele dati podršku svima nama i neka oni igraju svoju ligu.

U svojim zahtjevima ultimativno će biti zatražene sljedeće stvari:

1.- Odlazak Mate Stankovića s mjesta izbornika reprezentacije, jer obmanjuje javnost kako je reprezentacija uspješna i glavni je krivac za podjele koje su nastale u futsalu. Odgovorno tvrdimo da imamo reprezentaciju koja se može boriti za medalju na svakom Europskom prvenstvu, a mi imamo konstantni pad zadnjih četiri godine. Na Euru 2012. godine, na koje smo stigli kao domaćini, igrali smo polufinale, a tada je Stanković dobio gotove, mlade i formirane igrače. 2014. godine igrali smo četvrtfinale, a ove godine nismo prošli ni skupinu. Osim toga, propustili smo dva svjetska prvenstva. Nije mi jasno kako nas uvjeravaju da je reprezentacija uspješna, kada četiri godine nazadujemo. Također, izbornik i njegov stožer bave se svim drugim stvarima osim reprezentacijom, a za koju su dobili mandat. Stanković u svim intervjuima šalje otrovne strelice prema Nacionalu i Splitu jer je očito svjestan što ne može biti trener ova dva hrvatska velikana futsala. On provodi samovolju, postavlja i mijenja članove komisije, postao je Šukerov i Jozakov špijun. Cijela futsal javnost želi njegovu smjenu, a zbog svih navedenih činjenica mora otići.

2.- Tražimo ostavku odgovorne osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a, a u kojem je izneseno mnogo lažnih činjenica, uvrijedivši klubove i djelatnike koji rade u futsalu. Prvenstveno mislim na dva najbolja hrvatska kluba, a neposredno i djelatnike ostalih klubova. I kao treće, tražimo kontrolu u komisiji za futsal pri HNS-u.

3. – Potpuno kontrolu nad Komisijom za futsal HNS-a. Komisija za futsal vodi prvu i sve ostale futsal lige, a ova aktualna komisija to ne radi kako bi trebala voditi. Prva liga je na rubu regularnosti, a ostale u velikim problemima. S obzirom na činjenicu da je HNS ukinuo udruženje, mi moramo imati kontrolu nad tijelom koje vodi naše natjecanje, kao i sudjelovati u radu tog tijela, a svi futsal klubovi se financiraju bez ikakve pomoći HNS-a. Mi više nećemo plaćati ni vostvo natjecanja koje nam je nametnuto. Zbog toga tražimo kontrolu nad Komisijom, po principu da tri glasa u toj komisiji dobiju klubovi, a dva budu glasovi predstavnika HNS-a. S time da ovdje naglašavam kako mi iz Nacionala ne želimo svog čovjeka u toj komisiji, već ćemo predložiti nekog iz bilo kojeg drugog kluba i time želimo dokazati da se mi ne borimo za svoje interese, nego interese svih futsal klubova, a to smo kroz sve ove godine i dokazali. Tako nas ne bi mogli nadglasati u startu, a u konačnici Izvršni odbor HNS-a uvijek može stopirati bilo koju odluku takve Komisije, ako bi ona bila neetična odnosno suprotna stavovima i propisima Hrvatskog nogometnog saveza’

Nacional Zagreb

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Ivor Šuljić: “Pred nama je jako teška utakmica.”

Nakon što su u prva dva kola upisali dvije pobjede na gostovanjima momčad AFC Universitasa …

Niko Vukmir: “Mislim da ćemo svima biti neugodan protivnik!”

Nakon odlično odigrane utakmice protiv dubrovačkog Squarea, Futsal Pula susrest će se s trenutnim prvacima, …