Hrvatska domaćin kvalifikacijske grupe za Svjetsko prvenstvo!

U srijedu će se s početkom u 14:00 sati u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se 2020.godine održati u Litvi! Za nas najvažnija vijest uoči samog ždrijeba je da će Hrvatska biti domaćin jedne od kvalifikacijskih skupina, što bi nam donekle trebalo olakšati put prema smotri najboljih svjetskih reprezentacija. No ipak, valja se prisjetiti da je Hrvatska i u kvalifikacijama za SP 2016. bila domaćin u Osijeku, te je nastup okončala neslavno iza Azerbajdžana i Bjelorusije.
Put na Svjetsko prvenstvo nije ni malo lagan. Hrvatska natjecanje započinje u Glavnoj rundi kvalifikacija, gdje će biti izvučeno 8 grupa iz kojih će se dvije najbolje reprezentacije plasirati u Elitnu rundu. U Elitnoj rundi će biti izvučene 4 grupe po 4 reprezentacije, a pobjednici skupina izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo, dok 4 drugoplasirane reprezentacije idu u dodatne kvalifikacije, iz kojih ćemo dobiti još dvije reprezentacije sudionice Svjetskog prvenstva. Dakle samo 6 europskih reprezentacija će kroz kvalifikacije izboriti plasman u Litvu.
Preliminarna runda kvalifikacije će se održati od 29.siječnja do 3.veljače, a Bosna i Hercegovina će biti domaćin jedne od kvalifikacijskih skupina. Iz preliminarnih skupina će po dvije najbolje reprezentacije osigurati plasman u Glavnu rundu kvalifikacija, koja će se održati od 22. do 27.listopada 2019.godine!
Uz Hrvatsku, domaćini kvalifikacijskih skupina Glavne runde biti će Portugal, Ukrajina, Azerbajdžan, Italija, Rumunjska, Poljska i Francuska. Hrvatska se inače nalazi u drugoj jakosnoj skupini, dok će treću i četvrtu jakosnu skupinu činiti reprezentacije pristigle iz Preliminarne runde kvalifikacija.

1 2 3 4
Rusija
Španjolska
Portugal*
Kazahstan
Ukrajina*
Azerbajdžan*
Italija*
Srbija
Slovenija
HRVATSKA*
Mađarska
Češka
Rumunjska*
Poljska*
Francuska*
Slovačka
POBJEDNICI
PRELIMINARNIH
SKUPINA
DRUGOPLASIRANI
IZ
PRELIMINARNIH
SKUPINA

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Porazi Catanie i Mantove, pobjede Cartagene i Dobovca!

Ovog vikenda smo mogli vidjeti polovičan uspjeh momčadi van 1. HMNL za koje igraju naši …

Liga Prvaka | Poznato novih 13 sudionika 1/16 finala!

Nakon što smo vam prekjučer objavili prvih šest sudionika 1/16 finala Lige Prvaka, u nastavku …