Fabet kladionica

Hrvatska na Futsal Weeku uz novi stožer izbornika Mavrovića

Hrvatska futsalska reprezentacija od 13. do 19. lipnja sudjeluje na Futsal Week turniru u Poreču na kojem će sudjelovati još reprezentacije Crne Gore, Mađarske, Bosne i Hercegovine, te Poljske. Za ovo okupljanje izbornik Marinko Mavrović odlučio je pomladiti reprezentaciju, a ova će reprezentativna akcija zasigurno poslužiti kao dobar “filter” za neophodno pomlađivanje reprezentacije uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje započinju u rujnu. Tako su se na izbornikovom popisu našla sljedeća imena:

VRATARI:
Zoran Primić
Josip Bilandžić
Luka Pavlović

VRGORAC
OLMISSUM
UNIVERSITAS
IGRAČI:
Josip Jurlina
Duje Kustura
Antonio Sekulić
Manolo Bilić
David Mataja
Daniel Moravac
Niko Vukmir
Mateo Mužar
Filip Novak
Marko Gašpar
Bruno Žilić
Marko Kuraja
Božo Sučić
Nikola Gudasić

OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
FUTSAL PULA
FUTSAL PULA
FUTSAL PULA
FUTSAL PULA
FUTSAL DINAMO
FUTSAL DINAMO
VRGORAC
CRNICA
SQUARE
UNIVERSITAS
TSW WEILIMDORF

 

Uz pomlađenu reprezentaciju, veliko iznenađenje je i novi stručni stožer izbornika Mavrovića. Prema riječima izbornika, došlo je do razdvajanja seniorske i U19 reprezentacije. Tako su novi članovi stručnog stožera seniorske reprezentacije treneri Kujtim Morina i Duško Martinac, kondicijski trener Marin Marušić, analitičar Kristian Šoštar i liječnik Branko Šilović.

U nastavku Vam prenosimo izjavu izbornika Marinka Mavrovića za službene stranice HNS-a.

“Otvaramo novo poglavlje tijekom kojega ćemo nastojati provesti svojevrsnu smjenu generacija i pomladiti reprezentaciju. Futsal week je idealna prilika mladim igračima nametnuti se i dokazati da se na njih može računati u budućnosti, počevši s novim kvalifikacijskim ciklusom za Svjetsko prvenstvo koji počinje u rujnu. Ono na čemu ću inzistirati jest podizanje kulta reprezentacije na još višu razinu, a što se igre tiče, nastojat ćemo igrati agresivno, s puno ritma u oba pravca. Kroz brze izmjene svi će igrači dobiti priliku. S obzirom na to da su po novom stožeri A i U-19 reprezentacije razdvojeni, kompletirali smo naš stožer kvalitetnim stručnjacima koji će nam sigurno biti od velike pomoći. Mojim dosadašnjim suradnicima zahvaljujem se na suradnji i želim im puno sreće u daljnjem radu. Posebno se zahvaljujem predsjedniku Marijanu Kustiću i rukovodstvu HNS-a, koji su stali iza nas i dali nam veliku podršku.” – izjavio je izbornik Marinko Mavrović.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Anderlecht potopio United Galati i došao korak bliže Final Fouru!

U dvoboju posljednjeg kola Elitne runde UEFA Futsal lige prvaka u Puli, Anderlecht je ostvario …

Bjelovar pobjedom nad Petrinjčicom do povijesnog uspjeha!

Nakon što su jučer plasman na završni turnir kupa Hrvatske osigurali Futsal Dinamo, Šibenik 1983 …