13.1 C
New York
spot_img
spot_img

Divisione Calcio a 5 | Luparense prvak Italije!

Objavljeno:

Dok je Hrvatska futsal javnost još uvijek pod dojmom slavlja Alumnusa u domaćem prvenstvu, u Italiji je prvenstvo također došlo do svog kraja. Luparense je kroz 5 utakmica finalne serije došao do naslova prvaka protiv Acqua & Sapone!

LuparenseFOTO: www.divisionecalcioa5.it

Premda je Acqua & Sapone imao prednost domaćeg parketa, Luparense je apsolutno zasluženo došao do naslova! Već u 4.utakmici finala Luparense je mogao do naslova, no u ruletu penala Acqua & Sapone je bio sretniji i spretniji, te je odluka o prvaku prolongirana za 5.utakmicu!
U 4.utakmici finalne serije gledali smo sjajnu utakmicu u kojoj je domaćin dvaput vodio, no do pobjede u regularnom dijelu nije došao iako je uslijed ozljede Mammarelle u 2.poluvremenu prilično rano zaigrao s golmanom-igračem. Domaćin je poveo golom Murila u 5.minuti, a u 14.minuti Bertoni vraća stvari na početak. Do odmora domaćin još jednom zabija. Coco Schmitt u 19.minuti donosi radost domaćim navijačima za mirniji dolazak na odmor. U nastavku smo vidjeli tek 1 zgoditak. Još je jednom za Luparense zabio Bertoni u 25.minuti. Do kraja više nismo vidjeli zgoditaka, a odluka o pobjedniku donesena je nakon raspucavanja penala. Tu se Bertoni od spasitelja prometnuo u tragičara, a uz njega za Luparense je promašio i Honorio. Promašaj Calderollija kod domaćina bio je beznačajan jer su svi ostali bili precizni, što je donijelo Acqua & Saponeu pobjedu za izjednačenje ukupnog omjera na 2:2!
Kao i kod nas, odluka o prvaku pala je u poslijednjem susretu finalne serije! Luparense je bio bolji i zasluženo je došao do velike pobjede. Poveli su gosti već u 4.minuti kada Canal zabija za 0:1! Rezultat se dugo nije mijenjao, a onda na isteku 1.poluvremena Waltinho zabija za povećanje vodstva gostiju, 0:2! Kada je Waltinho  u 25.minuti zabio za 0:3, naslov prvaka već je bio znatno bliži Luparenseu. No domaćin se ne predaje te najprije golom Cuzzolina u 27.minuti dolazi do 1:3! U igri s golmanom-igračem Cuzzolino još jednom zabija u 29.minuti, a autogolom Taborde u 32.minuti sve je vraćeno na početak, 3:3! No gosti su smogli snage doći do novog vodstva koje više nisu ispustili. Igrala se 36.minuta kada udarac Canala zahvaća Murila i vara vratara Mammarellu za 3:4, a pokušaj novog povratka domaćih s golmanom-igračem kažnjava Canal golom sa svoje polovice u prazan gol gostiju za  konačnih 3:5! Do kraja su ostale nepune 3 minute, za domaćina premalo da bi se novim čudom vratili u utakmicu…

 Video-sažetke finalnih susreta talijanskog prvenstva možete vidjeti klikom na slijedeći link:
VIDEO: Acqua & Sapone – Luparense

 

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave