Marinko Mavrović novi je izbornik Hrvatske reprezentacije!

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o razrješenju dužnosti izbornika futsalske reprezentacije Mate Stankovića zbog neodgovarajućih rezultata te je za novog izbornika imenovan Marinko Mavrović, dosadašnji Stankovićev pomoćnik i izbornik U19-reprezentacije.

Vijest je to koju je objavio HNS na svojim službenim stranicama, a o kojoj se već duže vremena kalkuliralo kao najrealnijem ishodu nakon neuspjeha naše izabrane vrste u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Mato Stanković tako nakon dugih 10 godina napušta klupu reprezentacije, a njegov dugogodišnji mandat ostat će upamćen po najvećem uspjehu u povijesti naše reprezentacije (polufinale EURO-a 2012. godine) i porastu rejtinga “mini vatrenih”, ali i po razočaravajućem ishodu posljednja tri kvalifikacijska ciklusa. Pred Mavrovićem su kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Nizozemskoj, a Hrvatska za protivnike u kvalifikacijama ima Ukrajinu, Albaniju i Dansku. Neslužbeno doznajemo kako će prvi pomoćnik Marinka Mavrovića biti Duje Maretić, trener Olmissuma, koji će ujedno preuzeti i vođenje U19-reprezentacije.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Online webinar za futsal-trenere Nogometne akademije HNS-a

Nogometna akademija HNS-a organizira seminar licenciranja i osvježavanja licenci za trenere s futsalskim diplomama putem …

OLMISSUM u TOP-16 | Izjave aktera, fotogalerija i video-sažetak

Pobjedom nad belgijskim prvakom Charleroi, hrvatski prvak Olmissum izborio je plasman među 16 najboljih momčadi …