Fabet kladionica

Marko Šapit : „Futsal i je jedan od ‘mojih’ sportova”

Ulazimo u završnicu sezone, pa smo to odlučili začiniti intervjuima sa našim poznatim novinarima, koji su direktno uključeni u futsal ili su oko njega. Današnji gost intervjua je poznato lice sa TV ekrana, veliki Hajdukovac, Makaranin sa zagrebačkom adresom, uzor mnogim mladim sportskim novinarima, Marko Šapit. Koliko mu obaveze dopuštaju da prati futsal, kako bi on promovirao futsal i druga pitanja, pročitati će te u intervju ispod.

Koliko ti obveze omogućuju praćenje futsala? Kao Makaraninu, sigurno da je ugodna spoznaja da iz tvog grada dolazi prvak Novo Vrijeme Apfel?

‘Pa iskreno dosta pratim. Onako općenito pratim jako puno toga, futsal i je jedan od „mojih“ sportova, pa se trudim gledati što više. Ponajprije kad su velika natjecanja, našu reprezentaciju, a zapravo najviše moje Makarane iz Novog vremena Apfel.’

Makarska živi za futsal, gradska dvorana je u gotovo svakom susretu puna, a klub pod vodstvom Mije Pašalića ostvaruje sjajne rezultate. Pratiš li Novo Vrijeme i možemo li te uskoro očekivati i u dvorani u Makarskoj?

‘Naravno… Kad sam dolje trudim se uvijek otići pogledat utakmicu, pa evo s obzirom na produžetak sezone, uhvatit će i moj godišnji, tako da se sigurno vidimo. Inače, Mijo Pašalić i Boćo Vuković rade sjajan posao. Našem sportu nedostaje takvih ljudi koji daju cijeloga sebe i jedino se može poželjeti da nastave tako dalje.’

Kako komentiraš činjenicu da je futsal za sada jedini dvoranski sport koji nakon prisilne stanke uzrokovane pandemijom korona-virusa nastavlja s natjecanjem?

‘Iskreno, ne znam ni sam što bih rekao. Više čovjek ne zna uopće što bi mislio o cijeloj ovoj situaciji. U jednu ruku je dobro da se život normalizira, a opet kad se vidi povećanje broja zaraženih nije baš ugodno. Što se ostalih dvoranski sportova tiče, koliko znam tamo je bio problem s trajanjem ugovora igrača i problematičnim financijama naših klubova. U futsalu je vjerojatno riječ o manjim iznosima i drugačijim ugovorima, pa vjerujem kako je i to utjecalo na nastavak sezone.’

Može li nastavak natjecanja za futsal doprinijeti popularizaciji ovog sporta i što je potrebno da futsal dođe do veće podrške medija i sponzora?

‘Moje je mišljenje da futsal i ne mora bit toliko opsjednut nekim naganjanjem svojeg statusa i popularnosti. Mislim čak da je njegova popularnost i praćenje u nekim našim okvira na sasvim dobroj razini. Od te neke klasifikacije „maloga baluna“ ili ako hoćete „maloga sporta“ se ne treba nužno bježati, možda bi bilo bolje energiju, novac i vrijeme uložiti u to da se unutar samoga sporta stvari bolje poslože.

Koliko je čovjek opušten i ugodan za razgovor, najbolje govori da smo mu i postavili pet brzopoteznih pitanja i spremno je odgovorio i na njih.

Kutija Šibica – Torcida kup = Kutija šibica, ipak ima veći značaj i širinu

Hajduk – Dinamo = HŽV (Hajduk Živi Vječno)

Makarska – ZagrebOboje, to su sada moji gradovi

Hajduk prvak – komentiranje finala Lige prvaka = Hajduk prvak, i to za milijun puta

Facebook – InstagramInstagram

Ovim putem zahvaljujem Marku i želim ti puno sreće i zdravlja u daljnoj karijeri, te da dočekaš da Hajduk prvak bude, a dotada te gledamo na TV ekranima 🙂

O nama Luka Mladinić

avatar
Luka Mladinić je novinar i fotograf CROfutsal portala od ljeta 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

1.HMNL | Raspored i najava 11. kola

U petak i subotu na rasporedu su susreti 11. kola 1.HMNL. Prošlog vikenda započeo je …

2.HMNL-Jug | Raspored i najava 13. kola

Ovaj vikend nam donosi dvoboje 13. kola 2.HMNL-Jug. Derbi kola je dvoboj Murtera i Šibenika …