Fabet kladionica

NESLUŽBENO | IO HNS-a odlučio o nastavku 1.HMNL

Jučer je u zagrebačkom hotelu AS održana redovna sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj se raspravljalo o nastavku natjecanja pod ingerencijom HNS-a. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je na sjednici odlučeno o nastavku 1.HMNL. Neslužbeno, prvoligaško natjecanje nastavit će se 12./13.lipnja ili 19./20.lipnja utakmicama 16.kola, a nakon što se odigraju preostala tri kola ligaškog dijela natjecanja odigrat će se doigravanje u skraćenom obliku.

Odluka o nastavku natjecanja mnoge je iznenadila, s obzirom da su sva dvoranska natjecanja u Hrvatskoj prekinuta, te neće biti nastavljena. Uz to, vrijedi spomenuti da je profesionalna LNFS (Španjolska) jedina europska liga koja nastavlja s natjecanjem. Sigurno je da će odluka o nastavku natjecanja naići na različite reakcije klubova, prvenstveno onih čiji su igrači izvan granica Hrvatske, čime je njihov povratak i sudjelovanje u nastavku natjecanja upitan. Također, ostaje za vidjeti kako će se osigurati sigurnosni uvjeti zaštite od korona-virusa, kao i uvjeti za igru u dvoranama tijekom ljetnih mjeseci. Jedno je sigurno, iako će odluka o nastavku natjecanja naići na brojne polemike, veseli činjenica da ćemo prvaka dobiti na parketu, a ne za “zelenim stolom”.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

1.HMNLŽ | Olimpijac slavio protiv Viktorije!

Sinoć je kompletirano prvo kolo 1.HMNL za žene. U dvoboju dva debitanta na ženskoj futsal …

Futsal Dinamo uvjerljivo slavio protiv Osijeka!

U posljednjem susretu 7. kola 1.HMNL Futsal Dinamo je stigao do visoke 6:1 pobjede i …